Andreas Våge, som i 2013 vant TV2 sitt program 71 Grader Nord, skal dokumentere Norge på langs med sin gitar. Lørdag kan du treffe han på Barila hvor han skal by egne viser. Hvis han har fått haik, da.

Håper på haik

Ferden starter han fra Hammerfest i dag. Nå håper han på haik hele veien fram til Kristiansand hvor det hele skal ende.

– Jeg drar motsatt vei enn de som bruker å ferde vårt langstrakte land på langs. På denne turen har jeg bare med meg min gitar og det betyr at jeg skal spille meg frem til målet ved å haike. Det hele skal i starten dokumenteres av en kompis med både film og lydopptak. Vi vet ikke om det skal bli en slags film om denne haike-spille-turen, men vi skal filme for på dokumentere det hele, forklarer Våge, som håper å få haik til Alta fra Hammerfest.

– Hvis noen ser en mann med gitar på ryggen langs veien, så er det bare å plukke meg opp. Jeg skal spille på Barila lørdag kveld og håper derfor å nå fram til da. Jeg hørt at alle i nord er flinke og snille til plukke opp haikere, så jeg regner med å komme frem til Alta til spillejobben på Barila.

En annen side

– Hvorfor Norge på langs – med gitar?

– Jeg har laget egne viser i mange år og tenkte at det hadde vært kult å spille overalt i  Norge med få midler. Norge er jo bare fantastisk vakkert og det er alltid noe nytt å se i hver eneste bygd og by. På Barila skal publikum få se en helt annen side av meg enn de så under TV-programmet 71 Grader Nord, for jeg skal spille egenkomponerte låter i cirka en time, sier Våge.

Håper på album

Han ga i sommer ut sin første låt, som er starten på et planlagt kommende album.

– Den låten er bare gitt ut via musikktjenesten soundcloud hvor musikere legger ut sin musikk gratis. Planen er, etter endt tur, å ha laget nok låter slik at jeg etter hvert kan få gitt ut et eget album. Det er drømmen. Fra Alta har jeg kun tre dager på meg til å nå Tromsø, så jeg håper på haik ganske raskt etter spillejobben på Barila, minner Våge om.