Det sier bibliotekar Monica Wirkola, som onsdag inviterer alle ungdommer fra 6. klasse og oppover til å være med å gå en zombiewalk.

Møter populær forfatter

Det hele skal ende opp med et møte hvor deltakerne skal få treffe den populære ungdomsforfatteren Sigbjørn Mostue.

– Vi har tenkt på denne ideen i mange år, og når vi nå har fått Sigbjørn Mostue til å komme til oss, så klaffet det perfekt. Han vant U-prisen 2015 for ungdomsboken «I morgen er alt mørkt: Brages historie». Boken er dystopisk fortelling om menneskers kamp for overlevelse hvor verden og Norge holder på å overmannes av mennesker som er rammet av en parasitt som fører til at de er svært farlige og voldelige. Han skal snakke litt om bakgrunnen til boka, om hvordan han fikk ideen til å skrive akkurat denne fortellingen, og om hvorfor han bruker så sterke virkemidler som han gjør. Vi får også smakebiter av neste bok i serien «I morgen er alt mørkt: Marlens historie». Han er også kjent for seriene «Den siste magiker» og «Alvetegnet», sier bibliotekar Monica Wirkola.

Hun håper så mange som mulig vil delta på det «skumle» arrangementet som går av stabelen onsdag fra klokken 18.00 på biblioteket.

– Boken til Mostuen er ikke en ren zombiebok, men minner mye om de skumle levende døde, så derfor arrangerer vi zombiewalk. Vi håper så mange som mulig vil delta. De som vil være med trenger ikke kle seg ut, men det er ekstra moro hvis brorparten gjør det, sier Wirkola.

Masse triks og tips

Hun sier de som ikke vet hvordan de skal kle seg ut, gjerne kan bruke youtube hvor det finnes mengder med tips og triks.

– Det er ikke mye arbeid å kle seg ut som en zombie. Man trenger egentlig bare noen gamle fillete klær eller plagg. På youtube  finnes det også masse sminketips med mer, så det er bare kreativiteten som setter grense får hvor skummel man vil fremstå, tipser Wirkola.

Vandrer i gågata

Medlemmer fra Finnmark Cosplay skal også delta. Cosplay er en utkledningslek og en slags subkultur der en person, oftest ungdom eller ung voksen, kler seg ut i kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur.

– Med  Finnmark Cosplay på laget, så håper jeg vi blir mange zombier. Det hele er gratis og bare på gøy. Vi skal starte å gå i et slags zombietog fra biblioteket, og skal gå en runde i gågata og sveipe innom Amfi før vi ender opp på biblioteket igjen. Her skal  Alta kulturskoles danseelever underholde med masse skumle zombiemoves til heftig musikk. Etter at de er ferdig skal alle som vil få møte  Sigbjørn Mostue. Det skjer klokken 19.00. Jo flere som deltar, jo bedre blir det, så det er bare å møte opp hos oss på biblioteket klokken 18, så fikser vi resten. Det er første gang vi på biblioteket arrangerer zombiewalk. Det har dog vært gjort en gang før, da under premieren til Tommy Wirkolas film «Død Snø 2» som hadde premiere i Alta i fjor, forklarer Wirkola.