Fylket scorer godt i kategoriene kulturarbeidere og museum, men oppnår middels rangeringer innenfor scenekunst og kino. Innenfor bibliotek er vi jumbo, heter det i en pressmelding fra Finnmark fylkeskommune.

Dette kommer fram i en fylkesrapport  som er laget av Telemarksforsking.

– Finnmark har kommuner som rangerer helt i toppsjiktet i flere kategorier. Kautokeino er kunstnerkommunen i landet som rangerer høyest i kategorien kunstnere (3) og i kategorien scenekunst (3). Karasjok rangerer høyest i kategorien kulturarbeidere (1), Nesseby i museum (1), Lebesby i konserter (15), Nordkapp i kino (23), Vadsø i bibliotek (23), Måsøy i kulturskole + Den Kulturelle Skolesekken (15) og Berlevåg i sentrale tildelinger (6) og frivillighet, der kor står sterkt med 60,5 medlemmer per 1000 innbyggere (17), heter det i oppsummeringen av tilstanden.

På konsertfronten er det dårlig stilt.

–  Jeg er svært overrasket over at det er både færre og mindre konserter i Finnmark sammenlignet med landsgjennomsnittet og alle de utvalgte fylkene, sier kultursjef Marianne Pedersen i Finnmark fylkeskommune.

Statistikken bygger på innmeldte konserter til TONO, der Lebesby er den kommunen som har flest registrerte konserter pr. innbygger.