Den energisk rocka elektronikaen er nemlig et forrykende fyrverkeri i seg selv. De to trommisene gjør langt, langt mer enn å dælje løs på diverse trommer og cymbaler. På en nesten laidback måte formelig spiller de to funky og fengende musikk med gudbenådet groove og utfyller hverandre med perkussiv perfeksjon.

Stage-diving hører med

Den ene veteranen, trommisen Tarjej Strøm, kommuniserer strålende med publikum, mens den andre, superhjernen og DJ’en Erlend Sellevold alias Ralph Myerz, holder seg mystisk bak sin karakteristiske maske og sin gedigne DJ-arbeidsbenk. Dynamikken funker perfekt, og en el-gitarist og en el-bassist gjør The Jack Herren band til et fullverdig og formidabelt herreband. Man kunne alltids ønske seg en vokalist, men Ralph Myerz & The Jack Herren Band er nå engang et rent instrumentalt orkester som spiller fletta av de fleste – selv liggende på rygg under gjentatte stage-diving-utflukter blant publikum.

Ellevill dans og jubel

Lørdagens headliner er nok en skalp i beltet til Aronnesrocken – vi snakker tross alt om et prisbelønnet band med stort platesalg og betydelig konsertsuksess også langt utenfor landets grenser. I Alta har bandet to sagnomsuste spillejobber på Smutthullet og City Scene på samvittigheten, noe som har bidratt til at de har en aldri så liten og trofast fanskare i Nordlysbyen. På sletta danser hundrevis av publikummere mer eller mindre ellevilt til det symfoniske stormløpet som er rikelig akkompagnert ikke bare av et saftig lysshow, men også av flammende fyrverkeri (ja, nå mener jeg det bokstavelig), servert av Altas sjefspyroman Gjermund Abrahamsen Wik. Holy Smoke!

Bernhard Hienerwadel