Det sier Gunnar «Puskas» Schwaiger som for fem år siden ga ut sitt første album «Latter og Tårer» og som allerede har solgt masse av sin nye utgivelse som enda ikke er ferdig innspilt og som etter planen først gis ut i høst.

Liste med kjøpere

– Jeg solgte 1800 eksemplarer av «Latter og Tårer» og håper selvsagt at min neste plate selger like mye. Plata, som skal hete «Barnebarn ingen hindring», skal trykkes opp i 300 vinyl-eksemplarer og de 200 første er en Spesial Edition som er nummerert med en ekstra vinylsingel som inneholder låter av Kjønnsmoden Ungdom som var et band jeg spilte i for mange mange år siden, sier Puskas.

Selv om plata ikke er spilt inn enda, så har han allerede solgt 170 eksemplarer av vinylutgaven.

– Helt fantastisk bra at så mange allerede skal kjøpe plata. Jeg har en liste hvor folk kan skrive seg på og den blir bare lengre og lengre, sier Puskas fornøyd.

18 låter på blokka

Så langt har han spilt inn åtte låter av totalt 18 låter som er ferdigskrevet.

–  Om alle disse 18 kommer med, vil tiden vise. Kanskje blir noe luket vekk i prosessen. De åtte som er klar er spilt inn i Skien og hos Kjetil Linnes i Alta. Jeg skal også trykke opp 500 CD-er. Min kundegruppe er de litt eldre som liker å ha et fysisk eksemplarer i handa, men den skal også gis ut i alle digitale kanaler, sier Schwaiger.

Klar i høst

Han håper å ha utgivelsen klar for salg i oktober måned.

– Oktober er målet, men det kan jo skje ting og tang. Uansett så skal jeg forsøke å ha den klar før jul. Også denne gang er alle melodiene og tekstene skrevet av meg. For meg er tekster med innhold viktig, så det bruker jeg mye tid på, sier Puskas.

Ballade med lokalt barnekor

Han skryter voldsomt av et barnekor fra Alta som synger på en av låtene.

– De synger utrolig bra og løfter plata flere hakk på en ballade. Koret heter Nordlys Barnegospel og ledes av Berit Michaelsen. De synger fantastisk på refrenget på denne låten, roser Puskas.

Han håper å ha barnekoret på releasekonserten som skal skje en gang i høst.

– De må bare være med å synge live på konserten. Jeg kan love at flere kommer til å felle mer enn en tåre da, mener Puskas.

Lang stjernerekke

Han kan kan skilte med et kobbel av stjernemusikere som skal bidra på utgivelsen.

– Knut Reiersrud, Gunnar Pedersen, Daniel Eriksen, Vidar Busk, Bent Patey og Ytre Suløens Jass-ensemble er noen av flere som bidrar. Kult og bare helt fantastisk at de stiller med sine toner, sier den snart plateklare musikeren  og platebutikkeieren.