60 frivillige har meldt seg til Aronnesrocken som går av stabelen fra 13. til 15.august, men festivalen har behov for mange flere.

– Ikke noe skummelt

– At så mange allerede har meldt seg på som frivillige er veldig bra, men vi har behov for cirka 40 personer til, sier Yvonne Henriksen som er frivilligansvarlig på fjerde året.

I år kan de som er fra 15 år og oppover få lov til å jobbe med festivalen og Henriksen sier det er ikke «farlig» å melde seg på.

– Tidlige år har aldergrensen vært 18 år, men vi har satt ned grensen til 15 år. Vi kommer til å kontakte respektive foreldre, slik at de vet hva som skal skje. De kan også ta kontakt med oss hvis de lurer på noe. Mange unge er nok litt usikker om de tør å være med som frivillige, men det er bare gøy og ikke noe skummelt i det hele tatt. De som jobber på dugnad hos oss trives alltid, det lover jeg, sier Henriksen.

Flere muligheter

I år trenger festivalen hjelp til rigging, trivselsvakter, vakter bak scenen, hjelp til servering i både bar og kafeen, sjåfør for artister og utstyr,  .

Og Henriksen sier hun tror det kommer til å bli rift om jobbene bak scenen.

– Det å få være vakt backstage er en utrolig kul og morsom jobb. Da vil man treffe på artister med mer.  Jo tidligere du melder deg på, jo større er muligheten for å få den jobben du ønsker. Når man bidrar som frivillig så vil du gjøre festivalen til en uforglemmelig opplevelse for arbeidende og publikummere, sier Henriksen som arrangerer et møte i forkant.

– Vi skal ha en infomøte før vi fordeler jobbene hvis noen lurer på noe eller har flere spørsmål.

Får goder

I år får de frivillige egne klær, helgepass og billett til frivilligfesten som går av stabelen etter festivalen.

– Alle vaktene er på cirka seks til syv timer per dag, og vi søker etter folk som kan jobbe både fredag og lørdag. Det beste er selvsagt om de kan jobbe begge dagene. Vi trenger også riggehjelp med scenene i forkant og etter festivalen, sier Henriksen som ber de som vil være med, om å melde seg på via festivalens hjemmeside.

– Øverst på Aronnesrocken.no så finnes det en egen link/knapp som heter Frivillig. Man trenger ikke tidligere festivalerfaring, men vi forventer vi at de som stiller, møter opp til avtalt tid – med godt humør og som står på til tildelt arbeidsøkt er over, sier Henriksen.