Romania har knapt sett snurten av fintfolk fra Hollywood før, eneste et par filmer med Steven Seagal er innspilt her, sier Wirkola. Byen har en fin blanding av nytt og gammelt fordelt på flere tidsperioder, og nå har Wirkola og co ankommet med enda en. Nemlig framtiden.

– Jeg håper å bidra til science fiction sjangeren på en bra måte. Det er en mer seriøs film, men plass for humor kan det likevel bli, sier Wirkola, som minner om at regissørens bakgrunn alltid farger produksjonen. Og med filmer som Kill Buljo og Død Snø på samvittigheten, skal det godt gjøres å holde nordnorsk humor helt borte fra lerretet.

Kommer godt overens

– Vi begynner å finne rytmen og komme på plass. Nå tar vi de siste testene, på lys og look og makeup og sånt. Først ut er en middagsscene som involverer alle de syv søstrene, to dager vil det ta, sier Wirkola.

På skuespillersiden er svenske Noomi Rapace stjernen, kjent som Lisbeth Salander i Menn som hater kvinner, og som heltinnen i Alien-spinoffen Prometheus. Rapace og regissør har funnet tonen, kan det meldes.

– Vi samarbeider bra. Øvingen har gått fint, alle kommer overens og gleder seg til å starte, sier Wirkola.

Rapace spiller alle rollene som syv søstre, i en verden hvor kun ett barn per par er tillatt. Som syvlinger kan søstrene bare vise seg ute en av gangen, noe som byr på forviklinger.

Det enklere først

– Dette er en lang shoot, du blir vel nesten rumensk før du er ferdig?

– Den lengste shooten jeg noen gang har vært med på. Det er et langt og komplekst manus, så det blir tre intense måneder, sier regissøren, som etter planen pakker i hop i første uke av november.

Bucuresti har locations i fleng. Fra tette, intime scener med få aktører, til svære sett hvor det kryr av statister og kostbar action. Da er tidspressent ekstremt, sier Wirkola.

– Vi tar de enklere scenene de første fem, seks ukene, så kommer de virkelig store settene, sier altaværingen.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Det er et godt manus, med bra blanding av god action, solide karakterer og fint tema, avslutter han.