Det sier produsent Mathis Ståle Mathisen i filmselskapet Rein film AS fra Alta, som skal være med å produsere en ny norsk tv-serie som skal spilles inn i Finnmark.

Begynner i høst

– Serien skal hete «Monster». Som navnet så smått peker på, skal det bli en slags thrillerdrama. Det skal lages syv episoder som hver skal vare i 50 minutter, mer enn det kan jeg ikke røpe nå, sier Mathisen.

NRK skal stå for hovedproduksjonen, mens filmselskapet fra Alta skal være co-produsenter.

– Vi skal være med på det meste som skjer og forhåpentligvis skal vi også få være med å filme litt. Serien skal spille inn i løpet av september og i mars måned. Jeg vet ikke alle detaljene, men tror den skal være klar for å vises i 2017 en gang, sier Mathisen.

Stolt

Han er stolt over at den store og dyre produksjonen skal spilles inn i hjemfylket.

– Vi i Rein film har vært med å lage flere filmer i Finnmark og det er utrolig kult at også denne skal få sine opptak her. Det meste skal i hovedtrekk spilles inn i Vadsø og den totale kostnaden for det hele er på 70 millioner kroner, sier Mathisen fornøyd.

Flere kjente navn

Han røper at manuset er skrevet av Hans Christian Storrøsten og at TV-dramaet skal regisseres av  Anne Sewitsky som har regissert en rekke norske filmer. Blant annet  «Jørgen + Anne = sant» og «De Nærmeste».

– Hun ble jeg første gang kjent med under innspillingen av serien Himmelblå. Jeg tror flere store kjente skuespillere skal være med. Totalt blir det vel 50 personer i sving under innspillingstiden, samt massevis av statister som vi skal søke etter, så det kommer til å bli folksomt på filmsettet i Vadsø, sier Mathisen.

Største så langt

Den tidligere Altaposten-journalisten og musikeren i Miksha har hatt travle år.

– Vi har gjort veldig mye det siste året. I dette halvåret har jeg reist mange plasser over hele verden og filmet for flere kommende filmprosjekter, så for vår del så går det veldig godt. Actioneventyrfilmen «Gåten Ragnarok» som vi var med på å filme i Alta var et veldig stort prosjekt, men dette er mye større.Vi er veldig takknemlig for at vi får være med på denne serien som også har fått to millioner fra filmfond Nord, sier Mathisen.