24-åringen studerer populærmusikk ved Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Techonoly i Oslo. Sammen med sitt band The Volt ga han ut sin først EP for tre uker siden. Nå håper han å få presentere bandet og nylåtene i hjembyen.

Brukte god tid

– Vi er et band, som alle andre band, satser på å slå igjennom. Vi har lenge spilt inn og laget egne låter, men først nå følte vi at materialet var godt nok til å kunne gis ut, sier Eskil.

Bandets første EP-utgivelse inneholder fire låter.

– Alle låtene er skrevet av meg og gitaristen i bandet som heter Joachim Henriksen, forteller Eskil.

– Gode tilbakemeldinger

Han sier de bare har fått gode tilbakemeldinger fra de som har fått tyvlyttet på materialet.

– Med masse skryt fra lærerne på skolen, og de andre som har hørt låtene, er vi veldig fornøyd, så langt, sier Jessen, som er bandets vokalist.

Masse streams

Utgivelsen «Wasting Daylight» ble utgitt i begynnelsen av juni på alle de store digitale plattformene som Wimp, Spotify og Itunes. På Spotify har bandet allerede fått over 10.000 streams.

– Det høres ikke så mye ut, men vi synes det veldig bra, for vi er et nytt og uetablert band. Vi regner dog ikke med å slå igjennom over natta. Vi skal bruke tid på å bygge oss opp.  Vi er mye på sosiale medier og er opptatt av å ha en dialog med følgerne våre. For oss er det nemlig viktig å samhandle med publikum, slik at de kan bidra til å inspirere oss. På den måten kan vi utvikle oss videre basert på deres innspill, sier Eskil.

Spiller gjerne hjemme

Til høsten har bandet planlagt en liten miniturne sørpå. Nå håper han de også kan få spille i hjembyen med tid og stunder.

– Det hadde vært utrolig herlig å få spille live med dette bandet i Alta. Vi spiller gjerne på Aronnesrocken eller under studentuken til høsten, sier Eskil.