Daglig leder Torgeir Ekeland på City scene har booket den franske komponisten og pianisten Yann Tiersen for  å holde konsert midt i fellesferien.

– Sjansespill

Tiersen er i følge Wikipedia komponist og multiinstrumentalist bosatt i Paris. Han er blant annet kjent for filmmusikken til filmen «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre», som er en prisbelønnet fransk-tysk romantisk komedie fra 2001, samt filmen «Good bye, Lenin!».

– Jeg kjente ikke til han da vi fikk forespørselen. Jeg nevnte det tilfeldig til vår daglig leder for Spiseriet at vi hadde fått en forespørselen om å booke han. Hun sa da med en gang tittelen på hans mest kjente låt – som var en lang fransk setning som jeg ikke forstod noen av. Hun sa også at han blant annet har laget filmmusikken til «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre». Da bestemte jeg meg, sier Ekeland som innrømmer at han tar en stor sjanse.

– Konserten 7. juli  er midt i fellesferien, så det er et stort sjansespill. Men vi fikk et godt tilbud som vi ikke kunne si nei til. Vi har hatt klassiske konserter hos oss tidligere, men aldri en ren pianokonsert. Vi prøver å ha et bredt tilbud, og jeg kan ikke bare booke artister som jeg selv har hørt eller liker, mener Ekeland.

Har med tv-team

Men det er ikke bare konsert den franske komponisten skal avholde når han ankommer Alta.

– Tiersen kommer til Alta med et stort fransk tv-team. Jeg vet ikke hva det skal handle om, men det er visst et slags stunt han skal gjøre og som skal filmes for en fransk tv-kanal. Det lille jeg vet er at han visstnok skal sykle fra Alta og sørover. Under denne ferden skal han holde flere konserter flere plasser i Norge, sier Ekeland.

Pop på Spotify

Tiersen sin mest kjente låt er på Spotify avspilt over 43 millioner ganger og det var også en av grunnene til at Ekeland valgte å booke han.

– Med så mange avspillinger tyder alt på at han er ganske så kjent og populær. Jeg håper uansett, til tross for fellesfeire, at de som liker klassisk musikk og pianokonserter med flotte låter, tar turen innom når han kommer, håper Ekeland.