Den snart plateaktuelle samiske duoen «Maret», som for to uker siden gjennomført flere store spillejobber på Cuba, glede seg over å ha fått nye kontakter og nye tilbud om jobber i landet.

Spilte på ambassader

– Det var en fantastisk opplevelse å bare være der. I og med at vi også spilte for cubanerne som elsker musikk, toppet konsertene  hele oppholdet. De hadde ikke hørt samisk musikk tidligere, og de elsket det, sier Klemet Anders Buljo, som sammen med Marit Hætta Øverli gjestet flere store festivaler på Cuba for to uker siden.

– Vi hadde opptredener her dag de to ukene vi var der og vi fikk masse gode tilbakemeldinger. Blant annet spilte vi på flere store festivaler og for flere ambassadører, pluss noen ambassader. Disse jobbene ga oss nye kontakter over hele kontinentet. Disse kontaktene har åpnet for flere muligheter for kulturutveksling mellom samiske og cubanske artister fremover,  mener Buljo.

Langt stort tilbud

Blant annet har de nå fått tilbud av kulturministeriet (kulturdepartementet) på Cuba, som vil ha dem tilbake.

– De vil at vi skal gjennomføre en fire måneder lang turne i landet. Det er et fantastisk tilbud som vi vurderer, men fire måneder er veldig lang tid, så vi må se hvordan det eventuelt kan la seg gjennomføres. Det er nok for lang tid å være borte fra familien, men vi vil gjerne spille på Cuba flere ganger, men ikke i fire måneder i strekk, sier Buljo.

Til Cuba i oktober

Den siste konserten duoen spilte, hadde de over 8000 publikummere. Den gjorde også sitt til at de ble gjenkjent på Havanas gater.

– Et helt fantastisk stort publikumstall, som det var veldig artig å få spille for. Etter den konserten ble vi gjenkjent på gatene. I tillegg var vi også med på diverse radio og tv-sendinger flere ganger, så alt tyder på at cubanerne likte og syntes samisk musikk både var eksotisk og spennende. I oktober skal den samiske rapgruppa Duolva Duottar spille på Cuba og både jeg og Marit drar med dem for noen spillejobber, for dette ga virkelig mersmak, sier Buljo.

Kommer med plate

Låtene som duoen fremførte på Cuba slippes om to uker.

– Vår nye plate blir gitt ut 29. mai og på den kan man høre de låtene som vi fremførte for det cubanske publikum, sier Buljo.