I kveld blir det et musikalsk møte mellom to klassekamerater som møttes i 1987 på Holstbakken videregående skole. Klassekompisene det er snakk om er vokalisten Line Saus fra Billefjord som gikk musikklinja, og Tore Grøtte som gikk datalinja. Klassene hadde almennfag sammen.

Elleve år siden

– Jeg har ikke spilt i Alta på mange år. Sist var vel i 2004, så jeg gleder meg veldig. Jeg har aldri spilt på City scene og har hørt at det er et veldig godt lokale med god lyd, så både jeg og bandet mitt «John Walkers» gleder oss stort. Kanskje kommer det noen gamle kjente også, håper Line Saus, som har blitt en kjent rockestemme i Tromsøs musikkmiljø.

– Jeg har bodd i Tromsø i 20 år og i løpet av denne tiden har jeg spilt i ganske mange band, sier Saus, som i mange år var medlem i bandet Pulp Vixen som hadde Violet Roads Herman Rundberg på trommer.

Pulp Vixen hadde blant annet flere supportjobber for Motorpsyco, Kåre & the Cavemen og Madrugada før de ble oppløst.

Rock med melankoli

Saus jobber til daglig som lærer og bruke mye av fritiden til å skrive tekster og låter i bandet «John Walkers» som har tre utgivelser bak seg. I mars slapp de en ny video til en låt som heter Hollow, som også er å finne på YouTube.

– Musikk er en flott hobby og det å spille i band er noe jeg trives veldig godt med. I dette bandet skriver og lager jeg de fleste låtene, og for de som ikke har hørt oss, så er det rock med masse melankoli og energi, forklarer Saus som gleder seg til å treffe sin gamle klassekompis.

– Jeg har hørt på Moped sin siste utgivelse, men aldri sett dem live, så det blir veldig gøy å se Tore i action på scenen, sier Saus.

Tilfeldigheter

Tore Grøtte sier kveldens konsert ble planlagt under et tilfeldig møte i fjor.

– Jeg traff plutselig på Line da jeg var på Buktafestivalen i fjor. Hun fortalte at hun hadde begynt å spille i nytt band, og da begynte vi å diskutere et mulig konsertsamarbeid, og det skjer endelig i kveld. Line er en rå vokalist som er verd å få med seg, sier Grøtte.

Moped som fikk terningkast seks av Altaposten for sine tolkninger av Deep Purple, spiller denne gang kun eget materiale. Gitarist og vokalist Eirik Aune lover en energisk konsert.

– Vi tar med oss energien fra siste konsert og overfører det til våre egne låter som vi gleder oss voldsomt til å spille, sier Aune.