EAR er Scene Finnmarks rytmiske flaggskip, en kvartett bestående av musikere med base i Tromsø og Vadsø. Onsdag byr de på de originale låter på Barila, før de drar videre til Hammerfest, Honningsvåg og Kjøllefjord.

100 prosent originalt

Kvarten består av Fred Glesnes (saksofonon), Christoffer «Christo» Stangnes (bass),  Jonas Karlsen (trommer) og gitaristen Asbjørn Ruud. Sistnevnte etablerte seg i løpet av siste del av 80-tallet som en allsidig gitarist i Oslos musikkmiljø, og ble en hyppig anvendt musiker i ulike sammenhenger: radio, TV, teater og ulike band, blant annet Oslo Groove Company (Spellemannprisen 1991) og Jens Wendelboes Big Crazy Energy Band. Siden 1996 har han vært bosatt i Vadsø og ansatt i Scene Finnmark som musiker og produsent.

Han sier konserten skal inneholde det meste for de som elsker jazz, blandet med et rocka uttrykk.

– EAR er et relativt nyoppstartet prosjekt. Det står for ordene elektrisk, arktisk og rytmisk ensemble. Vi skal spille originale låter som ikke er utgitt og som er laget av kvartettenes medlemmer. Vi komponerer låter i sjangeren jazz, iblandet masse elementer fra rock. Man kan kalle låtene for fusion – som er en betegnelse på musikk som mikser ulike former som jazz, rock og pop, sier Ruud.

– Spennende prosjekt

Han opplyser at konserten er for alle som liker instrumentalmusikk med masse improvisasjoner.

– Det blir mye improvisasjoner i løpet av halvannen time. Kanskje enda lenger, hvis vi får fot. Når man begynner å improvisere, vet man nemlig aldri hvor det ender, sier Ruud, som håper å utvikle bandprosjektet.

– Vi har ikke utgitt noe av materialet og har ikke noen plateplaner. Men, det er et veldig spennende prosjekt som hele tiden er under utvikling, så kanskje gir vi ut noe i framtiden, sier Ruud.

Nest siste

Arrangør Einar Leinonen i Alta jazzklubb sier det er veldig gode musikere som inntar scenen på Barila onsdag kveld.

– Bandet består av ringrevene Fred Glesnes og  Asbjørn Ruud som har med seg de to unge musikerne Christoffer Stangness og  Jonas Karlsen. Det betyr en liten musikalsk generasjonskløft som helt sikkert kommer til å høres og merkes på konserten, mener Leinonen.

Konserten med EAR er den nestsiste som jazzklubben arranger denne sesongen.

– Det har vært en veldig flott sesong med masse gode opplevelser. Vi har nå begynt å planlegge neste sesong, som også kommer til å bli bra. Nå gleder vi oss til å høre EAR som helt sikkert vil by på masse spennende toner for de som liker saker fremført av knakende gode musikere, lover Leinonen.