Det sier Katrine Pettersen  i Nordlysrevyen som er en av 100 revyer i landet som er tatt ut til årets Norgesmesterskap i revy.

Kom til finalen

–Vi er fornøyd med å bli tatt ut blant 244 påmeldte revyer fra 14 fylker. Vi var også med på NM i revy for to år siden, sier Pettersen.

Den gang hadde revyen som mål å komme til finalen.

– Blant 100 revylag ble vi blant de 20 beste som hver gang kommer til finale-heatet, og det ble klarte vi med glans, sier Pettersen fornøyd.

Stiller med jævelunge

Hun sier dog at de i år ikke har noen tro på seier, men at de denne gang drar til NM for lære mer.

– Nummeret vi skal framføre heter «Ungen». Sketsjen ble første gang framført i 2010. Den handler kort fortalt om en mor som til daglig jobber med barn og unge, og som i kraft av sitt yrke vet hvordan man skal oppdra unger. Men, hun har selv fått en unge som er litt av en jævel som bare lager faenskap og som aldri hører etter. Vi spilte deler av dette nummeret under årets revyshow som gikk av stabelen i januar, sier Pettersen.

Tror på Isbjørnmafiaen

Selv om hun ikke tror på seier i år, så er hun veldig glad for at de er blant de 100 som er tatt ut for å delta på NM i revy – Norsk Revyfestival som i år går av stabelen i Trondheim 1. juli,

– Vi er selvsagt strålende fornøyd og gleder oss. Vi er kun tre stykker fra Nordlysrevyen som drar og vi håper å lære masse, samt å få inspirasjon til nye nummer, sier Pettersen, som tror revygruppa Isbjørnmafian fra Hammerfest kan vinne hele greie i år.

– De er morsomme og jeg tror de fort kan hanke hjem en seier. Uansett hvordan det går så skal det merkes at det er to revyer fra Finnmark som deltar,  sier Pettersen.

Kun de beste deltar

Fagansvarlig ved Norsk Revyfaglig Senter, Hanne Vilja Sagmo, opplyser i en pressemelding at det er de beste revyene i landet er prioritert i år.

– Det er så klart trist å avvise så mange revynummer, men vi har fokus på å heve kvaliteten innen norsk revy, og må dermed prioritere slik at kun de beste får delta, opplyser Vilja Sagmo.