Under gårsdagens finale i Robinsonekspedisjonen skulle de utstemte deltakerne stemme frem den de mente var den verdige vinneren av ekspedisjonen. Kun tre sto igjen i finalen, en av dem Rolf Florida Kristensen fra Alta. Dessverre holdt det ikke helt i mål for 33-åringen og det var til slutt Maiken Sæther Olsen fra Harstad som stakk av med seieren og 300.000 kroner.

– Forandret livet mittI finalen skulle hver finalist si hvorfor nettopp de fortjente å vinne ekspedisjonen. For Kristensen ble det svært emosjonelt.

– I det siste har livet mitt ikke vært så bra, jeg har blitt hjemsøkt av en tung fortid. Jeg har jobbet for en framtid, jeg har jobbet knallhardt. Men samtidig har jeg glemt nåtiden. For meg har det største vært å være med på Robinson, for det har forandret livet mitt på så mange måter, var noe av det 33-åringen sa til juryen i finalen.

– Det ble veldig sterkt å stå der foran en gjeng mennesker som skulle bedømme om du var en verdig vinner eller ei, og samtidig føle på hvordan de og ekspedisjonen hadde forandret livet mitt. Det var bare en liten del av talen min som ble vist på tv og sannheten er at tårene rant i strie strømmer. Jeg klarte knapt å snakke i begynnelsen, forteller Kristensen, ett døgn etter at finalen ble sendt på TV2.

Utbrent ved avreiseFor mange kom nok 33-åringens åpenhet i talen som en overraskelse, ettersom Kristensen holdt mye for seg selv under oppholdet på øya. – Det var på ingen måte en bevisst taktikk å holde tilbake under oppholdet, for så å være så åpen og ærlig i talen. Jeg knakk rett og slett litt sammen og i ettertid ser jeg at det var noe jeg trengte, sier Kristensen, som mener ekspedisjonen har forandret ham som menneske.

– Jeg var utbrent da jeg reiste. Jeg har møtt veggen tidligere, men denne gangen smalt det skikkelig. Jeg merket at det gjorde veldig godt å være på øya. Der fikk jeg virkelig tid til å tenke, uten å trenge å bekymre meg for det som tynget meg før jeg dro, forteller Kristensen.Og det å åpne seg under finalen, har lært 33-åringen én ting:– Jeg har båret på ting hele livet, uten å åpne meg. Men den erfaringen viste meg at ingenting blir bedre av at man holder ting inni seg, sier Kristensen.

Overveldende døgn33-åringen har allerede vært hjemme i mange måneder. Derfor har det siste døgnet vært overveldende.– Jeg har jo visst utfallet i lang tid, så det har vært litt spesielt å få det trykket nå. For det har vært utallige henvendelser på Facebook og på telefonen, men kun herlige ord fra fine folk, sier Kristensen, som altså ikke fikk med seg 300.000 kroner hjem.

– Selvsagt hadde pengene kommet godt med. Men jeg unner virkelig Maiken seieren og jeg har vunnet jeg også. Jeg våger mer, jeg tør rett og slett å gi litt mer faen. Det er en seier i seg selv, sier Kristensen.