Det mener bookingsjef Torgeir Ekeland som nå har hyret syv nye band til Aronnesrocken.

– Utrolig spenn

De syv bandene er det Oslo-baserte ska-orkesteret Norsk Råkk, Petter Carlens Pil & Bue, Rock Mot Rus-vinnerne Heave Blood & Die, Private Pyle fra Hammerfest,  Sweet Scarlet fra Indre Troms, altabandet Askù og Urørt-vinner Kristian Kristensen.

– Det er en stor påstand, men jeg vil hevde at Kristian Kristensen er den råeste norske mannlige popvokalisten, kanskje noensinne, sier Ekeland og forsetter:

– Han har en kontroll, lekenhet og utrolig spenn i den stemmen, som er verdt å få med seg. At bandet og ikke minst låtene begynner å falle på plass, gjorde at vi måtte hive oss rundt å booke han, sier Ekeland, som så Kristensen to ganger under årets by:Larm.

– Et livefenomen

Pil & Bue som debuterte på festivalen for to år siden, er også klare. Bandet som har gitt ut ett album har vokst seg til å bli et livefenomen.

– Bandet var booket den gangen etter første øving, basert kun på grunn av entusiasmen Petter viste over dette nye prosjektet. Denne gangen er de booket kun fordi de har blitt et fantastisk band, både live og på plate. Selv med bare to på scenen, lager de et monster av et lydbilde, og de er en fryd for øyet, mener bookingsjefen.

Ska, reggae og punk

Bandet Norsk Råkk kan for noen være et relativt ubeskrevet blad. De kommer fra Oslo og Ekeland forklarer at de spiller norsk rock med stor ska/reggae/punk innflytelse.

– Vi har hatt Norsk Råkk på radaren lenge, og etter at henvendelsene begynte å bli flere – også fra altapublikum, var vi veldig åpne for å få til noe med bandet. Vi gleder oss veldig til intet mindre enn to konserter med Norsk Råkk under årets festival, sier Ekeland.

Rock Mot Rus-vinnere

Årets vinnere av Rock Mot Rus er Heave Blood & Die fra Tromsø.

– Dette doom-inspirerte, mørke rockebandet har imponert stort de siste årene, og har innkassert både strålende kritikker og festivaljobber på blant annet Bukta. Aksù fra Alta skal selvsagt også spille på årets festival. Gladpunkerne sprer glede og god stemning på sine konserter, og begynner virkelig å finne seg selv, mener Ekeland.