Festivalen som går av stabelen fra 13. til 15.august søker etter band. Kriteriene er at du/bandet må være under 25 år og ha låter nok til å spille 20-30 minutter.

Leter utenfor Alta

Gratisfestivalen har i alle år vært en tumleplass for unge musikere fra Nord-Norge, og årets rockefest vil ikke være noe unntak.

– Så langt har vi 6-7 band i målgruppen «under 25 år», men vi trenger minst åtte til ti band til. De som er i Alta har vi grei oversikt over, men de må søke. Det er færre som spiller i band for tiden, men vi håper også band fra Loppa, Kautokeino, Karasjok og andre plasser i Finnmark melder seg på.  Målet er at over 50 prosent av artistene som spiller på sletta på Aronnes er under 25 år, sier festivalsjef og daglig leder Tore M. Grøtte, som peker på at mange artister fra Finnmark og Troms – som Petter Carlsen, Cyaneed/Biru Baby og Lillium startet sin karriere på Aronnesrocken.

– Festivalen ble startet i 1996 fordi vi var for dårlige til å traktere våre instrumenter, så vi fikk ingen spillejobber. Derfor startet vi en egen festival og der fikk vi i alle fall spille. Dette ønsker vi å fortsette med, vi ønsker å løfte de artistene som har kommet seg over den aller første fasen i bandet karriere, og har begynt å produsere egne låter. Derfor ønsker vi artister som har cirka 20-30 minutter med egne låter. Om de spiller 1-2 coverlåter som passer inn, så er det ikke noe man blir diskvalifisert for, sier Grøtte, som ber bandene sende en epost til: ung2015@aronnesrocken.com med info om bandet/artisten.

40 konserter på to dager

I år arrangeres gratisfestivalen for 20. gang, med fri aldersgrense på festivalområdet.  Det vil i tillegg til mange unge artister også være kjente artister som Samsaya, Pony the pirate og Ralp Mayerz and the Jack Herren band på plakaten, samt mange av de bandene som var med i Aronnesrockens spede begynnelse.

– I fjor hadde vi omlag 64 band, i år blir det litt nok litt færre. Jeg tipper vi kommer til å ha rundt 30 til 40 konserter og det finnes informasjon om påmelding på vår hjemmeside. Hvis noen er ute også vil opptre som DJ eller lignende så kan også de søke, sier Grøtte som håper å knuse publikumsrekorden fra i fjor.

– Jeg er overbevist om at dette blir den beste Aronnesrocken noensinne. Vi skal skape en utrolig koselig og flott atmosfære nede på Aronnes. Vi skal oppgradere kafeen og det vil bli to scener på området. Scene 2 blir en overraskelse, men de som var på festivalene vi arrangerte på Nedre Aronnes vil kjenne den igjen. Vi håper vi knuser publikumsrekorden på 7.000 fra 2014. Og vi ser ingen grunn til at det ikke skal skje, mener Grøtte.