Heavyfansen kan glede til til fredag, for da blir det på City scene fremført klassiske heavylåter av de tre storhetene AC/DC, Black Sabbath og Deep Purple.

– Det er bandtørke

Hvert år har Aronnesrocken arrangert Tribute Nights med masse band. I år blir det dessverre ikke som tidligere.

– Det er nemlig litt tørke på bandsiden i Alta fortiden og nesten ingen ville stille i år. Men, vi i Moped og et band som heter The 27 Club fra Alta tar ansvar og stiller opp med en hel kveld som er viet klassiske, gode heavylåter, sier Tore Grøtte i Moped.

– The 27 Club hørte jeg for første gang under romjulsrocken og de var veldig gode, så vi gleder oss til å høre dem tolke AC/DC og Black Sabbath, sier Grøtte, som med sitt band Moped øver for fullt på de store hitlåtene til Deep Purple.

– Historisk album

Moped tar denne gang for seg alle låtene på klassikeren «Machine Head» fra 1972.

– Det inneholder bandets mest kjent låter som «Highway Star», «Smoke on the Water», «Lazy» og «Space Truckin», med flere. Albumet er historisk på flere måter. Bandet slo igjennom med dette albumet og under innspillingen brant Montreaux Casino ned under en Frank Zappa-konsert. Da laget de teksten til «Smoke on the Water», som  har en av rockens mest kjente gitarriff. Deep Purple fremfører også de samme låtene den dag i dag, over 40 år etter at de ble laget. Det er store låter på dette albumet, sier Grøtte.

Riff og fakta

Totalt skal Moped fremføre 15 låter av Deep Purple. Grøtte mener konserten kommer til å kreve full konsentrasjon fra start til slutt.

– Veldig mange av låten på Machine Head-albumet er vanskelig å spille, så vi har øvd utrolig mye for at det skal sitte som et skudd.  Og sitter, det gjør det, så vi håper det kommer masse folk. Vi skal også fortelle litt om de ulike låtene som har betydd mye for oss opp i gjennom årene,  så litt fakta må påregnes, ler Grøtte.