Søndag kveld kunne TV2-seerne få med seg den høydramatiske Robinson-episoden, der Rolf Kristensen var en hårsbredd fra å bli stemt ut.

Etter å ha fått fullstendig jernteppe under konkurransen tapte Rolf for Maiken, som kunne stikke av med immunitetssmykket. Og da Julian var forhåndskvalifisert til finalen kunne de fire gjenværende deltakerne (Julian mistet stemmeretten da han ble forhåndskvalifisert) stemme på enten Rolf, Lise Lotte eller Monica.

Ved tre oppleste stemmer lå Rolf an til å tape det hele. Men Monicas stemme vippet stemmegivningen – og sørget for at det ble 2-2 mellom Rolf og Lise Lotte.

Lurte seg videre

– Jeg var utrolig nær å ryke ut. Jeg trodde det var over for meg og var oppriktig redd for at det var slutt. Det har ikke vært så nære på tidligere, kommenterer Rolf Kristensen til Altaposten i dag.

Han forteller at han forut for stemmegivningen la ned masse innsats for å få Moncia over på sin side:

– Jeg visste at Maiken og Lise Lotte ville ha meg ut, fordi de anså meg for å være en sterk konkurrent. Så jeg godsnakket masse med Monica i tiden før. Egentlig lurte jeg henne, fant på masse om en joker-rolle og viste henne et kort jeg hadde funnet for litt siden, for å få henne til å stemme på meg. Heldigvis klarte jeg å lure henne, og reddet meg på nippet, gjengir Rolf.

Husker følelsen

Selv nå, lenge etter at innspillingen fant sted, husker han følelsen av å nesten ryke ut.

– Det var ikke noe særlig. Men jeg tenkte også at jeg var innstilt på at jeg måtte gjøre meg fortjent til en finaleplass. Hadde jeg røket ut der og da, så ville det vært fordi jeg ikke fortjente en finaleplass, sier Rolf.

13 avgjørende minutter

Som en spennende tvist førte stemmelikheten mellom Rolf og Lise Lotte til at de to som var sikret plass, Maiken og Monica, fikk lov til å diskutere hvem de ville sende ut. Rolf var dermed i skuddlinja igjen:

– Jeg trodde først at Maiken skulle klare å overtale Monica til å stemme meg ut, men Monica holdt fast og dermed ble de ikke enige, gjengir Rolf.

Dermed ble det kappestrid mellom Rolf og Lise Lotte.

De fikk hver sin kniv plassert på håndbaken, og skulle holde holde hånda vinkelrett ut fra kroppen.

Etter 13 minutter holdt det ikke lengre for Tromsø-jenta Lise Lotte.

– Da vi fikk vite hva vi skulle konkurrere i, da følte jeg meg sikker på at jeg ville vinne dette. For som Christer Falck sa – dette handler aller mest om viljestyrke. Jeg hadde stor tro på meg selv, og kunne sikkert stått en halvtime til, forteller Rolf.

Mye taktikk

Gjennom de 12 episodene som foreløpig har vært vist på TV2 har vi fått se en Rolf som har kjørt en helt egen taktikk, med et klart mål om å ikke skille seg ut:

– Selv om jeg hadde det tungt, var sliten og lenge hadde problemer med en skade, så hadde jeg også en taktikk om å ikke skille meg ut som en sterk konkurrent. Jeg satset på å gjøre det middels dårlig i konkurransene, og heller være en som tilfører gruppa noe, ved å hjelpe andre, finne mat, bygge ting og generelt være en god friluftsmann. Kampene lot jeg som at jeg ga pokker i, sier han.

– Du får gode skussmål fra de andre, det virker som at de likte deg godt?

– Absolutt, men det var også en del av taktikken, det å være rund i kantene og forsøke å bli likt av de andre. Med unntak av Matalahod-gjengen, dem sa jeg min klare mening om hele tiden, humrer han.

– Men dette er et sosialt spill, da er man nødt til å spille det på en helt spesiell måte, sier Rolf.

– Hvordan føltes det da du gikk videre denne gang, og dermed også fikk være med på sluttspurten?

– Det var veldig godt. Nå er det bare det siste som gjenstår. Hvordan det går må folk bare se selv, avslutter Kristensen.