Kulturskolen har kalt sin årlige avslutningsforestilling «Attitude». De håper på full sal i Alta kultursal i morgen kveld.

– Det blir skikkelig Attidude

–  Vi har en vårlig avslutningsforestilling hvert år, og det blir bare større og større. Det betyr at dette blir vår største danseforestilling noensinne, hvis vi ser bort fra Borealis-showet som er noe helt annet, sier danselærer ved Alta kulturskole, L-Jay Lunde.

Hun sier forstillingene skal by Attidude –  som grovt oversatt betyr masse dans av det tøffe slaget.

– Vi har veldig mange forskjellige danser på programmet. Vi skal vise frem Hip hop, jazzdans i alle former, funk, moderne dans, eksperimentell dans, komedie, Butoh, Swing, Samba og Star Wars, så det kommer til å bli masse energi, frekkhet og masse Attitude, lover Lunde.

25 nummer

Hele 120 dansere i alle aldere skal opptre og de skal fremføre over 25 ulike dansenumre.

– Mange av elevene skal også fremføre egne solonummer og de som har fulgt oss, vil også se en stor utvikling hos elevene som danset i fjor, så jeg gleder meg stort til å vise fram alt de har lært, sier Lunde.

Mer av de yngste

Hun har i år også viet mer plass til de yngste danserne.

– De yngste som er fra fire år og oppover bruker å fremføre et nummer. Men i år skal de fremføre fire nummer og de yngste  gleder seg stort til det. Det bruker å være rundt 300 publikummere på vår avslutningsforestilling hvert år, og jeg håper det kommer minst like mange i år, håper Lunde.

Tar publikum med

Nytt av året er at forstillingen er delt i to.

– Klokken 18 er det forestilling for alle, men klokken 19.20 så må man være over 14 år og oppover. Vi har satt denne aldersgrensen fordi den siste delen er litt mer av det skumle slaget. De som var på den første kommer også inn på denne med samme billett, sier Lunde, som opplyser at publikum da skal være på scenen.

– De skal sitte i ring rundt danserne på scenen, slik at det blir enda mer intimt. Da skal også to musikkelever som spiller fiolin og piano fra Alta kulturskole være med. De skal spille et flott stykke, mens det fremføres dans tett mot publikum. Mer enn det, vil jeg ikke røpe, forklarer Lunde.