Samisk musikkfestival har begynt å få litt oversikt over hvordan det har gått med årets festival. Og  tallene viser at det aldri har vært så mange besøkende som på årets musikkarrangement.

Blir overskudd

– Totalt hadde vi besøk av 3574 publikummere og inviterte gjester. I fjor var det i underkant  av 2000, så det ble tidenes rekord i år. Jeg har sjekket besøkstallen siden 2001 og årets besøk er helt klart rekord, sier Nils Johan Vars som er produsent for Samisk musikkfestival på første året.

Han sier festivalen også har brukt mer penger enn tidligere.

– Vi har aldri brukt så mye penger i forbindelse med festivalen, men har heller aldri omsatt for så mye som vi har gjort i år, sier Vars som sier at det betyr et pent overskudd.

– Vi kommer til å få et veldig pent overskudd, men tallene kommer ikke før det offentlige regnskapet er klart. Det som kanskje også er viktig å nevne er vi (festivalen) har kjøpt varer og tjenester i Kautokeino for minst 1,5 millioner kroner, noe som kommer hele bygda til gode. Og når man tenker på hvor mye alle gjestene har kjøpt av varer og tjenester,  så blir det mye penger. Et overskudd gjør også sitt til at vi allerede nå kan begynne å planlegge neste år på en bedre måte, sier han.

Skryter av de frivillige

I tillegg til besøksrekord, så sier Vars at årets dugnadsånd i bygda har vært helt enorm.

– Vi hadde utrolig mange flinke frivillige som hjalp til på alle punkter, og det gjør meg veldig glad. De skal ha en stor takk, skryter Vars som sier de nå skal ha en stor gjennomgang av festivalens framtid.

– Nå har vi innkalt arrangørene av de tre siste års festivaler, samt ordfører i Kautokeino, Klemet Erland Hætta til et felles møte 7. mai.  Da skal vi se på hva vi kan gjøre bedre og hvordan vi kan utvikle festivalen, sier Vars.