Årets russerevy er allerede historie – to forestillinger i går kveld, hvorav den første var åpen også for dem under 18 –  så var det over. Salige er dem som kjente sin besøkelsestid. Showet på City Scene inneholdt alt man kan ønske seg av en god russerevy. Selvfølgelig først og fremst underlivshumor, interne greier på skolen og karikering av lærere, som seg hør og bør. Men dette var definitivt godt blandet med artig stoff fra lokalsamfunnet, norsk politikk og sport.

Årets mediebegivenhet

Én sak bare måtte være med i årets revy – tross alt havnet Alta videregående skole i riksmedia for bare én måneds tid siden. Fadesen med de dårlig utstyrte idrettselevenes overnattingstur på Bæskades ble ett av flere høydepunkt i den svært underholdende revyen. Her fråtset tekstforfatterne så frekt og uhemmet i de jålete idrettselevenes totale utstyrsbom, at det var en sann fryd.

Karikering

Flere lærere ble behørig karikert, og da Martine Berg og Michael Hoel Johansen hermet etter henholdsvis Anette Riise Føleide (som, sporty nok, var blant publikum) og Arni Huxley Olafsson, brøt publikum ut i gapskratt, spesielt i forestilling nummer to hvor avgangselevene og fjorårselever utgjorde majoriteten. Av lokale kjendiser fikk ordfører Laila Davidsen (Ella Trosten) gjennomgå i sjekkeprogrammet Stevnemøte Nord, og vi møtte Tommy Berg (Martine Berg) som revyinstruktør og regissør for nettopp russerevyen – et snodig grep, all den tid at det var samme Berg som faktisk sto for instruksjon og regi. Et annet, flott lokalt nummer var sangen til de vårrull-selgende thailandske kvinnene, en morsom coverversjon av The Weeknds landeplage Earned it.

På nasjonalt og internasjonalt nivå ble det et muntert møte med smågutten Martin Ødegaard (Eilert Isaksen-Warth) på herretoalettet, uhyggelig tett flankert av macho-medspillerne Bale (Jacob Hagan) og Ronaldo (Michael Hoel Johansen).

Politisk protest

Ingen revy uten minst ett alvorlig innslag. Avgangselevene sparket kraftig til Anundsen & Co for deres avtalestridige utvisning av lengeværende asylbarn. Øyvind Ingerøyen sang en god tekst av Vebjørn Olsen og Håvard Haldorsen Dahl til melodi av Sting (Russians).

Lokalkoloritt

Blant mange dyktige revydeltakere velger jeg å trekke frem én gutt og én jente. Håvard Haldorsen Dahl fra Tverrelvdalen spilte en treg og traust daling, og denne helt herlige rollefiguren dukket opp i ulike sketsjer. Martine Berg sto frem som en talentfull og trygg skuespiller og revyartist av aller fineste sort.

Vurdert av Bernhard Hienerwadel