– Da bestillingen fra Alta Soul & Bluesfestival kom, var det klart at jeg måtte bygge min egne «custom» Stratocaster, vakkert dekorert med Stjernsundets egne farger. Med på scenen blir også min aller første elektriske gitar, som jeg fikk av foreldrene mine i 1983, sier øksfjordingen til Altaposten.

Tre nye navn

Alta Soul & Bluesfestival slapp i dag tre nye navn til festivalen fra 11. til 13. juni. Lokale helter som gitarfantomet Hallgeir Pedersen og låtsnekker i særklasse, Kjetil Linnes, er begge klare for festivalen på hjemmebane i nord, i tillegg til at det blir ønskereprise med Hightown Crown fra London. Bandet fikk terningkast seks fra  Altaposten for sine viltre fremførelser under bluesen ved forrige korsvei.

Pedersens experience

HP Electric Dream er det ambisiøse navnet på Pedersens prosjekt.

– Etter en konsert med Puskas på Barila, ga jeg en utfordring til Hallgeir:  Sett sammen et tøft bluesband, forteller Stig Anton Eliassen .

Hallgeir nølte ikke. Bluesen har alltid ligget hans hjerte nært, kanskje spesielt Cream, Clapton, Gary Moore, John Mayell, Mark Knopler og fremfor alt Jimi Hendrix.

– Min første gitarhelt var utvilsomt Jimi Hendrix, og det gir en klar indikasjon på at det blir saftig bluesrock, sier Pedersen. Fra hans tid i Krobandet var han også spesialist på Mark Knopfler. Få kunne gitarsoloen på Sultans Of Swing som han. Fra før av spiller Hallgeir jazz på elitenivå, og de senere årene har det blitt feite riff, både for å hylle Dio og gjennom sitt eget prosjekt Phandrom.

Stødig komp

Med seg har Pedersen trommeslager Bjørn Ivar Aslaksen og bassist Odd-Erling Simensen, begge musikere som Hallgeir stoler helt og fullt på i alle sammenhenger.

– Jeg satser på låter som har betydd mye for meg. I tillegg laget jeg en låt som heter Comforting The Blues i 2009, en personlig låt som var preget av tøffe tider i mitt eget liv. Da brukte jeg praktisk talt ett år på blå musikk, sier Hallgeir, som har turnert internasjonalt med både jazz og blues.

  •  CC Cowboys, Hellbillies, Jaa9 & OnklP, Katzenjammer, Jonas Fjeld, Sandi Thom og Monica Heldal er alle klare fra tidligere.