Stiftelsen Betania sitt musikalske prosjekt «Stemte strenger for rusmisbrukere» ved Alta bo- og dagsenter i Bossekop har fått tildelt 173.000 kroner fra  ExtraStiftelsen for å bygge et øvingsrom med musikkinstrumenter.

– Ny hverdag

– Utrolig  herlig at vi har fått mer støtte til dette flotte prosjektet. Det har gitt og gir et flott tilbud til mennesker som har rus- og psykiske problemer. Tilbudet har så langt gitt flere av disse en bedre hverdag, i og med at mange av brukerne er kreative mennesker som liker å spille og lage musikk, sier miljøterapeut og leder på Betania, Gunn Henriette Strand.

«Stemte strenger for rusmisbrukere» ga i fjor ut en egen CD. De har fått 410.000 kroner fordelt på to år.

– I fjor bygde vi et øvingsrom og nå skal vi bruke pengene til å lage et skikkelig lydstudio for videre kreativitet. Det kommer til å gi brukerne enda mer utløp for sine kreative evner, sier Strand.

Masse workshops

Bluesmusikeren Jan Arild Sørnes, som siden i fjor har vært ansatt i en 30 prosent stilling for prosjektet, mener det kommende lydstudioet er sårt tiltrengt.

– Vi har allerede begynt å bestille inn lydopptaksutstyr for midlene. Vi har i løpet av ett år hatt mange workshops med musikklærere og andre musikere som har lært brukerne masse. Etter disse kursene ser vi at lydstudioet er noe som kommer til å bli brukt mye. For etter et musikkkurs blir man fort enda mer kreativ og da er det fint å ha muligheten til å kunne få spille inn sine ideer med mer, sier Sørnes.

– Menneskene blomstrer

Miljøterapeut Steiner Sivertsen har jobbet fem år på Betania. Han ser også at brukerne har vokst voldsomt etter at de fikk musikkrommet i fjor.

– Øvingsrommet har på mange måter gitt flere av brukerne en mye bedre hverdag. Rommet fungere nesten som er drivhus, sier Sivertsen som utdyper:

– Med drivhus mener jeg at de menneskene som bruker øvingsrommet blomstrer fordi de fleste som er her på Betania, er veldig kreative mennesker. Da vi fikk i stand musikkrommet i fjor ble jeg overrasket hvor mye musikk som bor i de som er her på Betania. Nå gleder både jeg og de andre seg til lydstudioet står klart, for det vil gi brukerne ytterligere mulighet til å bygge vennskap og sosiale bånd, sier Sivertsen.