– Vi har enda masse arbeid foran oss før festivalen braker løs fra 13. til 15. august, men jeg kan love at det kommer til å bli tidenes festival, sier festivalsjef Tore Grøtte, som mandag hanket inn en treårig sponsoravtale.

– Gir økonomisk trygghet

– Vi er, som de fleste vet, en gratisfestival. I så måte er vi helt avhengig av sponsorer. De gir oss handlingsrom til å booke artister og forbli en gratisfestival. Vi skal bli større for hvert eneste år, og derfor er vi veldig glade for at Nornett som har sponset oss i alle år, har signert vår første treårige avtale med festivalen. En slik avtale gir oss bedre økonomisk trygghet, slik at vi kan tenke og planlegge flere år fremover, sier Grøtte, som mandag signerte avtalen med Nornetts markedsansvarlig, Jon Harald Furu.

Sistnevnte har også et nært og godt forhold til festivalen som feirer 20-års jubileum i år.

– Jeg og Tore gikk i samme musikklasse i 95/96 da vi tok lærerutdanning. I 1996 lagde Grøtte en avslutningsfest på Aronnes for alle som tok fordypning i musikk, så jeg var en av de første som spilte på det som etterhvert skulle bli Aronnesrocken, som jeg har hatt et veldig godt forhold til i alle disse årene. De gir nye unge band og artister mulighet til å spille på en stor scene, for et stort publikum i alle aldere. Festivalen gir jo også alt av overskudd tilbake til samfunnet –  med kjøp av instrumenter til kulturskolen, samt stipender til unge band. De er idealistiske inn til beinet, og derfor har vi støttet festivalen hvert år. I fjor satte vi opp et gratis bredbåndsnett i sentrum for publikum og det skal vi også gjøre på Aronnesletta i år, sier Furu.

– Den festen i 1996, som var startskuddet til festivalen, ble en fin rockefest med artige band, før naboenetrakk ut stikkontakten og politiet kom, ler Grøtte som er glad for at lokale bedrifter støtter festivalen.

– Uten dem kan vi ikke arrangere gratisfestival, sånn er det bare.

Retrofest

Årets festival skal i tillegg til å ha masse nye unge band på plakaten, også ha flere artister som har gjestet festivalen gjennom årenes løp.

– Det blir endel mimring i år med masse «gamle» band. Blant flere skal musikklassen jeg gikk i på Høgskolen i 1995 opptre. De spilte på den første Aronnerocken i 1996 og i dette bandet spilte også Jon Harald Furu som også skal delta i år, sier Grøtte.

To scener

I år skal festivalen ha to scener. Det skal bidra til minst mulig stillhet.

– I 1996 hadde vi en scene på en trailerhenger, og jeg håper vi får laget en slik i år – i retroens tegn. To scener er alltid kult, men det skal først og fremst bidra til en fin overgang, slik at det ikke blir så mye stillhet mellom hvert band, slik vi hadde i Sentrumsparken i fjor, sier Grøtte.