Alta skolekorps lover allsidig konsertprogram i Nordlyskatedralen torsdag kveld.

Mer enn marsjer

– Korpset har lyst til å vise at de kan mer enn bare å spille marsjer på 17. mai, så dette blir en konsert  viet flere musikksjangere som vi vanligvis ikke fremfører for et publikum, sier korpset sekretær Knut Solemdal. Han viser til eksempler på låter som «Olsenbanden», «The Lord of the Rings» og «Les Miserable»,  som er tre av elleve låter som skal fremføres.

Den gode akustikken i katedralen er også en av grunnene til at den kommende konserten avholdes i Altas nye storstue.

– Nordlyskatedralen har jo blitt en flott arena for korps, kor og andre sjangere. Korpset skal dog ikke spille så mye religiøs musikk, men vise at de mestrer de fleste sjangere, sier Solemdal.

Drillshow

Det kanskje mer spesielle med denne konserten er at hele 12 drillpiker skal vise nye kunster, mens korpset som teller 16 musikere, opptrer.

– Veldig flott at alle drillpikene er med. Det kommer til å sette en ekstra spiss på konserten. Dette korpset vant fo røvrig prisen for beste musikalske fremføring ved Gøteborg Music Festival i juni 2014, så det er veldig flinke musikere som er i alle aldere. Det blir selvsagt også en koselig pause med kaffe og kaker, slik at publikum også får være litt sosiale før siste del av konserten, sier Solemdal.

Rekruttering

Han håper også konserten vil rekruttere nye medlemmer.

– Som alle andre korps for tiden, så søker vi etter flere medlemmer.Konserten er for alle fra seks år og oppover, og de som kanskje vurderer å begynne i korps bør komme. Kanskje får de enda mer lyst å begynne i korps etter at de har hørt på oss, håper Solemdal.