– Jeg sto mye bak scenen og fikk ikke med meg alt som skjedde foran, men årets arrangement var utrolig bra. Jeg tror det bare er i Alta at barn og unge står på en scene, det alt er produsert lokalt fra A til Å. Dette er det største arrangementet i Alta, som trekker mest folk hvert år, og det er en herlig kollektiv følelse hvor alle backer hverandre opp. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Reisnes Moen som sier han også har fått noen meldinger om at noen i publikum ikke fikk sett alt som skjedde på scenen.

– Noen har også i år påpekt at de ikke fikk sett alt på på grunn av masse folk og dårlige plasseringer i parken. Publikumsområdet er et problem vi har sett på i flere år. Parken er nemlig ikke bygget for så mange mennesker. De som står fremst får sett alt, mens de lengst bak sliter litt med å få med seg alt, fordi scenene er for lave, forklarer Reisnes Moen.

Han sier det økonomiske grunnlaget for øyeblikket ikke er godt nok til å bygge høyere scener, slik at folk som står bakerst skal få med seg alt.

– Det meste munner ut i økonomi, men årets scener hadde nok vært rundt en meter høyere hvis vi ikke hadde fått det mildværet vi har hatt de siste to ukene. Men, rent fysisk er det også vanskelig å bygge høyere scener som kun består av snø, sier Reisnes Moen.

– Hvor mange publikummer var det i år?

– I fjor var det mellom 3 og 4000 tusen. I år tipper jeg det det var godt over 2000 i sentrumsparken og det er tall vi er veldig fornøyd med, sier kulturlederen.