I går ble Årets frivillig kåret. Det er by:Larm og Hansa Borg Bryggerier som hvert år gir en pris til en de mener har stått litt ekstra på for kultur-Norge. – Årets Frivillig er en person som har utmerket seg utover dens tildelte oppgaver, og bidratt til et trygt og positivt miljø. Denne frivillige har spredt motivasjon, og vist ekstra omtanke for de rundt seg og derfor vært en god ambassadør for sin oppdragsgiver, oppsummerer by:Larm.

Flerfoldige timerI går kveld fikk Ken Arne Brox beskjed om at han hadde vunnet prisen, som foruten heder og ære, også inneholder et reisestipend på 25.000 kroner.– Det er selvsagt stor stas. Det var morsomt bare å være nominert, så det var stort å få beskjeden om at jeg hadde vunnet, forteller Brox.

Brox er primus motor i Sørøyrocken og det er der de aller fleste dugnadstimene brukes.– I gjennomsnitt bruker jeg mellom fem og syv timer hver uke på jobb relatert til Sørøyrocken. Mange av timene går naturligvis i løpet av selve festivalen. Jeg bruker for eksempel 50 timer årlig bare på å klippe gresset i og rundt festivalområdet på Sørvær. Men når jeg ser hvor fornøyd publikum er, og når man hører artistene si at de aldri har opplevd noe lignende, er alt slitet glemt, sier Brox.

Høstet lovordVinneren av årets pris ble stemt frem av publikum og da Brox i går ble utropt som vinner, kunne han høste lovord fra Hansa Borg Bryggerier, som står bak prisen sammen med by:Larm.

– Årets vinner av Hansaprisen er en svært spennende person. Han har vært en av ildsjelene bak festivalen Sørøyrocken, og har siden 2011 vært en av våre beste ambassadører. Han mottar ingen lønn for jobben og legger ned mye tid i løpet av året på å være med på å bygge Norges koseligste festival. Han gjør alt fra å booke artister, klippe ALLE plener på Sørvær før festivalen, henge opp plakater, snekre, rydde, sjaue, kjøre lastebil og mye annet. Han brenner for festivalen og den ville ikke vært det samme uten han. På toppen av alt sover han i badstua hjemme under festivalen for å gjøre plass til festivaldeltagere og artister, skriver de.

Prisen på 25.000 kroner må brukes til å reise på andre festivaler. Og Brox vet allerede hva han vil bruke pengene på.– Premien vil gå til å reise til Island og Island Airwaves. Så blir det nok andre festivalbesøk også. Og da skal jeg bare nyte, slår Brox fast.