Det tyske filmselskapet «Schiwago Film GmbH», som i forrige uke etterlyste ei altajenta som ligner på en av jentene som har en av rollene i en ny film som delvis skal spilles inn i Alta, leter nå også etter en voksen kvinnelig stand-in.

12 har meldt seg

–Vi har fått 12 unge jenter som vil være stand-in for den unge utgaven av frøken Hilde Wangel til filmen vår som er basert på et dramastykke av Henrik Ibsen som heter «Byggmester Solness». Vi skal bestemme oss de nærmeste dagene hvilke av disse tolv som skal få rollen, sier produsent Martin Lehwald.

Nå leter han etter enda en stand-in som skal ligne på karakteren Hilde Wangel når hun er blitt voksen. Rollen kles av den kjente norske skuespillerinnen Julia Schacht, som blant annet har har spilt i filmene «Hjelp, vi er i filmbransjen», «Få meg på, for faen», «Bambieffekten», Tomy Wirkola «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa», «Svik» og «Naboer».

– Ta kontakt

– Hun er en glimrende skuespiller som snakker flytende tysk. Når vi kommer til Alta 1. mars så skal vi filme fra 3. til 5. mars. Først utenfor Nordlyskatedralen med den unge stand-inn/dobbeltgjengeren. Etter disse scenene skal vi filme nede ved en kai i Alta og ute i Altafjorden. Til disse scenene trenger vi en kvinne som ligner litt på Schacht som har brunt hår og er 172 centimeter. Vi skal filme henne bakfra når hun titter utover fra en ferge og scenene handler om at hun ser mot en bedre framtid, forklarer Lehwald.

Han ber interesserte sende en e-post med bilde til: Mlehwald@schiwagofilm.de.

Leter etter ferge

I tillegg håper den tyske produsent noen har en ferge eller en stor båt som kan lånes bort mens scenene skytes.

– Vi filmer litt på en ferge i Tyskland i disse dager og skal etterligne noen av disse scenene i Alta. Hvis noen har en ferge eller en stor båt som minner om en ferge  i Alta, så ta gjerne kontakt på e-post, for vi vil gjerne også bruke den til disse scenene, håper Lehwald.

SØKER VOKSEN DOBBELTGJENGER: Hvis du ligner litt på den kjente norske skuespilleren Julia Schacht (bildet), så kan du få en liten rolle i en film som det tyske filmselskapet «Schiwago Film GmbH» skal lage. Selskapet har 35 langfilmer bak seg. (Foto: Schiwago Film) Foto: Arkiv