Førstkommende lørdag kan du få høre personlige historier og dikt som blir lest opp på scenen. Målet er at det skal være litt pinlig og veldig flaut.

– Flaut for alle

Bak arrangementet står Elisabeth Lyng, Malene Schønning og Nina Mannsverk.

– Opplegget heter «Fra yndlingsboka», og hele opplegget er at det skal være kleint og pinlig – både for publikum og de som skal lese opp sine gamle historier og dikt fra da de var unge. Det går nemlig ut på folk går opp på scenen og leser fra sine dagbøker, eller dikt som de skrev da de var unge. Kriteriene er at det skal kleint og personlig, sier Lyng.

Konsept fra USA

Hun håper det kommer masse folk og flere som vil lese opp personlig dikt, stiler eller lignende som de skrev da de var unge.

– Dette er et konsept jeg har sett på Netflix og det stammer fra USA. Det er veldig gøy, jeg lover en veldig artig stund for både publikum og de som skal lese opp sine ting, lover Lyng.

–  Artig i fjor

Hun, Malene Kjønning og Nina Mannsverk sier det ble en veldig artig kveld da de arrangerte dette på Barila for første gang i fjor.

– I fjor leste jeg fra en dagbok som jeg lagde  da jeg var 12 år gammel. Da leste jeg opp noen hverdagsnotater og dikt som jeg skrev på engelsk. Det var gørrflaut og jeg holdt på å «dø» da jeg stod på scenen, men det var veldig gøy for både meg og publikum – som flirte veldig godt av mine «saftige» dikt fra da jeg var 12-åring, ler Malene.

Det finnes dog noen retningslinjer for de som kommer og skal lese opp sine ting.

– Det skal ikke leses opp noen navn som er med i historiene. Sist sensurerte vi bort navnene som var med, så det er bare å komme til oss, så ser vi over hva du kan lese opp, sier Lyng som også leste fra noen av sine gamle dagbøker i fjor.

– Jeg likte godt kjendiser da jeg var yngre og blant flere, leste jeg opp et brev som jeg skrev til Jennifer Lopez. Det var på engelsk og det ble mye «I love you» i brevet til Lopez som jeg aldri sendte, ler Lyng.

Håper på mange dagbøker

I fjor var det det kun Lyng, Schønning og Mannsverk som leste fra sine dagbøker. I år håper trioen på flere deltakere.

– Takhøyden er stor og alle kan komme med sine personlige historier eller dikt. Uansett hvor pinlig man tror det blir, så  kan man gjemme seg bak at historiene er skrevet for mange mange år siden da man var liten. Det hele går av stabelen lørdag klokken kveld på Barila. Kom og hør, eller kom å les. Det kommer til å bli pinlig, flaut og artig for alle, lover trioen.