Danseløve og konferansier Mikkel Gaup og ordføreren tar gjerne en oppvarmingsrunde til ære for fotografen. Laila legger ikke skjul på at hun nå beveger seg ut av komfortsonen med dristige steg.

Artig konsept

– Ja, dette er på ren impuls. Jeg sier gjerne ja til ting som høres artig ut – og det gjør jo gjerne dette, sier Davidsen til Mediehuset Altaposten. Om det er lurt eller klokt, lar hun henge i luften med et bredt smil. Det gjelder å ikke ta seg selv for høytidelig.

I politikken er det viktig å forberede seg. Det gjør hun nå også. Hun innrømmer at hun har øvd masse hjemme i forkant.

– Jeg har trent en del, så det kommer nok til å gå helt bra. Sist jeg var med ble jeg dømt nord og ned for dansingen, men jeg vant på humør, så jeg vet ikke helt hva jeg skal satse på denne gangen. Enten blir det full fokus på dansen, eller så satser jeg på mitt gode humør, ler ordføreren, som blant annet skal sjarmere juryleder Gunnar «Puskas» Schwaigen.

Trim som bonus

Tidligere Skal vi danse-deltaker Mikkel Gaup vet hva det koster av tid og krefter å forberede seg til dansen. «Eiby-gutten» var også med som toastmaser for noen år siden da BUL inviterte til et lignende opplegg. Arrangementet som skal huse lokale kjendiser går også denne gangen på Scandic, eller Rica som det het på den tiden.

– Dette er et show med lokale kjendiser som skal konkurrere mot hverandre. Det er et fint show på flere måter, for dette mobiliserer engasjement blant lokalbefolkningen, samt at man også får trimmet kroppen litt, sier Gaup i samtale med TV Nord.

Han lover flotte premier til vinneren og stor showfaktor.

Håper på mange engasjerte

Han har bare positive ting å si om konseptet, som i helga kombineres med Alternativmessen. Nå håper han altaværingen kjenner sin besøkselsetid

– Jeg håper det kommer masse folk. Det blir en koselig kveld med bespisning og det hele, sier Gaup