Komsatoppen barnehage skal bli en ren musikkbarnehage. Det betyr musikk på dagsplanen i de fleste former og aktiviteter.

Musikk hele dagen

– Fram mot neste barnehageår skal vi øve opp personalet, som skal lære å spille på flere instrument. Vi tar sikte på å bruke musikk i de fleste sammenhenger. Det betyr at ungene skal få lære å spille ulike instrumenter og synge sanger i alle sjangere. Vi skal også lage et flerstemt barnekor og når anledningen høver seg skal vi gå på konserter med ungene. Jeg har googlet litt og slik jeg ser det, så blir vi den første musikkbarnehagen i Finnmark,  sier daglig leder Gøril Andersen.

Hun tror mer musikk i hverdagen vil gjøre noe med ungene – i positiv fortegn.

– De lærer å mestre musikk på en annen måte hvis vi bruker det i ulike situasjoner og dette i seg selv vil gjøre dem mer kreative. Dessuten er musikk et eget språk og således er  dette «språket» en fin måte å bli kjent med hverandre på. Vi skal også holde konserter med tid og stunder. Nå skal vi kjøpe inn masse ordentlige og skikkelig instrumenter. Det er viktig med rikelig med musikkinstrumenter, slik at ungene skal få oppleve og erfare gleden ved musikk og kultur. Vi skal også bygge et egen musikkrom, sier Andersen

Kurser de ansatte

Som musikalsk mentor har barnehagen hyret inn sangeren og musikkpedagogen Hege Sofie Nilsen, som de  flest vet, mester de fleste sjangere.

– Hun har allerede vært her i seks uker og nå har hun lært opp personalet å spille ukulele som fungerer kanonflott til komping, sier Andersen.

– Dette er et drømmeoppdrag på flere måte. Det er herlig å jobbe med både unger og musikk. Musikk er jo mye mer enn bare å synge til maten. Sang og musikk kan nemlig brukes overalt, sier Nilsen som utdyper:

– Musikk i alle sjangere  er ikke bare en finfin aktivitet, men det skaper også et sterkt samhold. Det styrker også forståelsen for matematikk, språket, koordinasjon og motorikk. Vi skal ikke bare synge de tradisjonelle barnesangene, men alle sjangere – også heavyrock. Musikk er nemlig ikke bare viktig, musikk er jo livet, mener Nilsen.

Oppfordrer foreldre

Andersen og Nilsen oppfordrer nå foreldrene til å ta med barna på konserter.

– Det å oppleve å være tilstede på en konsert er alltid spennende for barn. Vi skal også ta med barna på konserter og arrangere egne konserter med barna. Planene er å ta de med til ulike institusjoner eller invitere til egne konserter i barnhagen, sier Nilsen og Andersen.