På kvinnedagen søndag 8. mars arrangeres Klassisk Borealis for tredje året på rad. Nytt av året er at initiativtaker Jørn Iversen i Ishavskraft ønsker innspill om hvem som skal være mottaker av årets billettinntekter.

Søker forslag

De to foregående årene har inntektene gått til det flotte hjelpeprosjektet «Langpasning til Afrika» som altajenta Marianne Hanssen og fotballjentene til Alta IF startet for en del år siden. I år ønsker Iversen  forslag fra publikum om hvem som skal være mottaker av billettinntektene fra årets konsert.

– Den som blir valgt, vil få en flott mulighet til ekstra inntekter med å ha kafè i pausen under konserten. Ishavskraft vil gjerne ha forslag på konkrete veldedige tiltak eller organisasjonen som arbeider for å hjelpe vanskeligstilte mennesker, og det kan med fordel være et tiltak som har forankring i vårt område, sier Iversen.

Høy kvalitet

Årets konsert går også denne gang av stabelen i Nordlyskatedralen og Iversen lover en konsert med veldig høy kvalitet.

– Målet med Klassisk Borealis er i at det skal være en arena som fremfører musikk av høy kvalitet med etablerte musikere. Men, vi ønsker også å gi sceneplass til unge musikalske talenter fra Finnmark. Første året var elever fra musikklinjen på Alta videregående skole med og i fjor var det to unge utøvere fra Alta kulturskole. I år skal blant annet Altas walthorn-talentet Ida Holm Olaussen (19) være en av solistene. Det er viktig at de unge klassiske talentene i Alta får en arena å vise seg fram på, og vi er veldig glad for at hun ville være med på konserten som nå har blitt en tradisjon i Alta, sier Iversen.

Gleder seg

19-åringen går siste året på Alta videregående skole. Hun har bevist en rekke ganger at hun er et musikalsk talent. Denne gang skal hun spille solo sammen med Ensemble Noor, som også har med seg Hege Andersson på klarinett for anledningen.

– Veldig artig å bli spurt om å få være med. Det gleder meg stort og det er flott å få være med å spille der inntekten går til en godt formål, til noen som trenger det, sier Olaussen.

– Meld inn forslag

– Som et eksempel fikk «Langpasning til Afrika» inn hele 60.000 kroner fra konserten i 2013, så her er det bare for de som har et godt hjelpeprosjekt og et godt formål å melde sin interesse. Frist for å melde inn har vi satt til 3. februar, sier Iversen.

Han ber begrunnet forslag sendes til med på e-post: jorn@ishavskraft.no eller til adressen: Ishavskraft AS, PB 1374, 9506 Alta v/Jørn Iversen.