Daniel Eriksen, som sist helg fikk Spellemannspris for utgivelsen «Moonshine Hymns», kommer til Galleri Alta både 6. og 7. februar. Det er en booking innehaver Terje Ramstad er mektig stolt over.

Skjøt innertier

– Bookingen med Eriksen ble klar dagen før Spellmannsprisen gikk av stabelen. Jeg hadde et lite håp om at han skulle vinne, men så heldig bruker ikke jeg å være. Men heldigvis vant han og dermed har jeg skutt gullfuglen med denne bookingen, sier en glad Ramstad.

Han bestemte seg for booke Eriksen da han så han live i Sandefjord i november i fjor.

– Han var utrolig bra live og folk kan bare glede seg. Ikke bare spiller han knakende godt, men han forteller også veldig artige anekdoter og historier, så det blir to kanonflotte kvelder, lover Ramstad.

– Norges beste slidegitarist

Gunnar «Puskas» Schwaiger gleder seg til å treffe Eriksen, som også skal være med på hans nye plate.

– Han er etter min mening Norges beste slidegitarister. Jeg har lenge ønsket han med som musiker på min neste plate. Og det har han sagt ja til, sier Puskas.

Han visste dog ikke at Eriksen var nominert til Spellemannspris.

– Jeg snakket faktisk med Eriksen dagen før spellemannsshowet på telefon og jeg visste ikke da at han var nominert. Jeg sa til min kone lørdagskvelden at jeg pratet med Eriksen fredag – og da sa hun at han nettopp hadde vunnet spellemannsprisen. Sånn er det når man bare følger med på fotball. Det gleder meg at han vant og jeg ser fram til å ha han med på min nye skive, sier Puskas.

Gleder seg til gjensyn

Eriksen spilte på Alta Soul & Bluesfestival i fjor. Han gleder seg til å møte altapublikum igjen.

– Jeg har spilt flere ganger i Alta og det har alltid vært veldig trivelig. Denne gangen kommer jeg alene med gitar og en trommedings som jeg tramper takten med. Jeg skal spille mye fra min siste skive og gleder meg stort.

– Hvordan var det å få en Spellemannspris?

– Veldig kult. Alle som var nominert kunne vunnet den. Det å få med seg en spellemann var dog en veldig hyggelig overraskelse, sier Eriksen ydmykt.

– Har det blitt bookingstorm nå?

– Det er bare noen få dager siden jeg fikk prisen, men det har begynt å tikke inn mange henvendelser. Dagen etter ble jeg booket til Notodden Bluesfestival, så det blir nok mer spillejobber i år, sier den ferske prisvinneren.