Studentene som går Cultural and Creative Entrepreneurship på UiT Norges arktiske universitet Campus Alta arrangerer solfest i helgen med levende musikk og lasershow.

Tre band på samme kveld

–Vi har byttet både navn og konsept i forhold til i fjor. Da het det Barock Weekend og gikk av stabelen i april. Det kom ikke så mange da og derfor så har vi både byttet navn og tid. Nå skjer alt denne helgen hvor vi skal ferie at sola kommer tilbake. Det feires med tre band fredag og stort lasershow med flere DJ-er lørdag, sier leder i arrangementkomiteen, Petter Berg.

Han inviterer derfor alle – både studenter og andre – til en to dagers solfest på City scene. Fredag skal bandene Casa Murilo, Sherpa og Agnete Braaten opptre.

– Casa Murilo har vært i Alta tidligere og alle vet at de spiller forrykende godt live. Sherpa kommer fra Bergen og spiller energisk med en miks av roots, jazz og hiphop – med et slør av indie. Artisten Braaten kommer fra Nordreisa. Hun ga i 2013 ut singelen «Hjerterått» som var skrevet til NRK Super sin barnetv-serie med samme navn, som gjorde stor nasjonal suksess. Agnete har spilt konserter på blant annet Riddu Riddu-festivalen i Kåfjord og Døgnvill-festivalen i Tromsø, sier Berg.

– Ta på sommerklær

Lørdag byr de publikum på et storstilt lasershow i solens tegn.

– Vi skal feire at sola nå kommer tilbake og da er det naturlig at kveldens tema blir sommer. Vi ser derfor gjerne at publikum møter opp i sommerantrekk, sier studenten Steffan Haneboe, som er med i arrangementkomiteen.

Til å lage sommerstemning har Sun City-komiteen hentet inn lokale DJ-er og en kommende stjerne.

– En av disse heter «DJ Let7ing» som er et lokalt DJ-talent. Han vil bygge opp stemningen på gulvet før headlineren Rino Wilhelmsen overtar spakene. Han har spilt i store deler av landet, og har også hatt noen spilleoppdrag i utlandet. Han er en artist som er på tur til å slå igjennom. I tillegg til lasershow skal vi fylle ballonger med LED-lys for å hedre solen som er i anmarsj, sier Berg.

Workshop med næringslivet

Før festen braker løs skal studentene ved Cultural and Creative Entrepreneurship ha møter med universitet og næringslivet i Alta. Formålet med møtene handler om dette nye arrangementet kan bli en årlig happening.

– I morgen skal vi ha flere workshops med næringslivet og vi håper de kan komme med nye spennende innspill som kan videreutvikle konseptet som første gang går av stabelen til helgen. Håpet er at Sun City-festen skal bli en tradisjon i Alta, sier Berg.