Festivalsjef Stig Anton Eliassen i Alta Soul & Bluesfestival tar Ungdommens hus (Huset) under sine vinger.

Gjør alt selv

– Det er viktig å ta med og lære opp ungdommene som skal overta etter oss gamlingene når vi ikke gidder mer. Derfor tar jeg med Huset-ungdommen i år. De skal få lage sin egen festival inni bluesfestivalen. Det betyr at de skal få booke artister selv, lage egne plakater og ha ansvaret for teknikken med mer, sier Eliassen.

Festivalen som har fått navnet Music Park skal ikke bare by på levende musikk.

– Ungdommene skal tilby en full pakke for både barn og unge. Blant annet skal de ha et hoppeslott og andre artige ting som barn og unge liker, forklarer Eliassen.

Fikser alt

Huset-leder Kaja Kristensen mener dette er noe ungdommene fikser uten problemer.

– Vi har allerede hatt flere workshops på Huset som har handlet om hvordan man kan arrangere og lage i stand konserter med mer, så det blir veldig artig at de nå får teste ut det de har lært og kan  i praksis. Ungdommene skal selv få bestemme hva de vil by publikum på, sier Kristensen.

Masse ideer

Hun sier ungdommene allerede har begynt å booke band og artister til sin festival.

– De vil selvsagt at flere av bandene som har tilhørighet til Huset skal få opptre. Jeg vil ikke røpe alle ideene de har, men jeg kan røpe at Husets eget AkuttTeater, flere DJ-er, samt et barnekor med band er klare. Dette kommer til å bli veldig bra, mener Kristensen.

Fyller et tomrom

Hun tror festivalen vil fylle et tomrom blant Altas unge og barnefamilier.

– Jeg tror ungdommene har savnet å lage noe eget, og når ungdommen nå får tilgang til bluesfestivalens festivalområde, tror jeg de setter stor pris på dette. Jeg tror også barnefamilier  vil sette pris å denne festivalen, som skal by på gode liveband, unge artister og masse artige aktiviteter, mener Kristensen.

Bruker storscenen

Eliassen sier alt som ungdommene booker og fikser i stand, skal skje på bluesens hovedscene.

– Det er viktig at de bandene og artistene som de booker skal få bruke en proff og stor scene, så derfor skal de få bruke den største scenen. Ungdommens festival skal gå av stabelen lørdag på dagtid og jeg regner med at flere hundre barnefamilie vil besøke den, for navnet Music Park tilsier at det ikke bare blir levende musikk, men også masse aktiviteter og moro som Huset-ungdommene helst sikkert vil stelle i stand, mener Eliassen.

– Fest og god stemning er nøkkelordene for Music Park. Alle som er fra to år og oppover skal garantert trives og å ha det gøy når ungdommens egen festival braker løs, lover Kristensen.