– Jeg gleder meg vilt til å være med på dette, sprudler Hege Sofie foran fredagens mønstring på City scene.

Er skjerpa

Låter som «Svake mennesker», «Sin egen stil» og «Draculas datter»  vil kreve at den anvendelige vokalisten trer ut av komfortsonen.

– Stemmemessig må jeg naturligvis tilpasse meg uttrykket, men det handler egentlig mest om å gi litt ekstra på scenen. Jeg har ikke nerver, men man må være skjerpa når man skal prestere for et publikum, fastslår Hege Sofie. Og publikum blir det; Morgendagens hyllest til norsk rock i regi av Aronnesrocken er nemlig utsolgt allerede.

Må finne stilen

Hege Sofie fastslår at man må gi noe av seg selv ved en slik anledning.

– Det blir nok litt sminking i forkant, og man må være tro mot klesstilen, sier hun, noe som vel innebærer at åletrange skinnklær må være med.

Gry Jannicke Jarlum hadde sin helt egen stil, men er ikke utdatert i 2014.

– Slett ikke, hun tar jo blant annet opp mobbeproblematikken, sier Nilsen.

Variert hverdag

Hun har vært gjennom flere rolleskifter de siste ukene. Fra Mozart med Alta motettkor ventet Cohen på engelsk i Murmansk, før Hege i ettermiddag varmer opp til norsk rock med allsang på universitetet.

–  Jeg trives godt med variasjon, jeg er litt som poteten. Dette er en utfordring jeg gleder meg til å ta fatt på, sier hun.

Sterkt beite

Hyllesten til norsk rock har blitt en hyggelig tradisjon de siste årene. Fredagskvelden skal faste og stødige musikere i to band sørge for «backingen», der artister som Jokke, deLillos, Jannicke, Dumdum Boys, Ole i Dole, CC Cowboys og Raga Rockers blir planket etter alle kunstens regler. I tillegg til Hege Sofie Nilsen, skal brødrene Tore og Einar Lyng Johansen være gjestevokalister under seansen.