Han driver altaselskapet Gamechanger som straks er klar med sitt andre spill i rekken.

– Et spill for alle

– Det er veldig enkelt å spille og handler kort fortalt om ulike aliens (monstre fra verdensrommet) som angriper jorden. Disse skal man så skyte for å redde planeten vår. Spillet har enkelt grafikk, som alle vil forstå med en gang, sier Paulsen.

Spillet har vært under utvikling siden i sommer og heter «Alien Bang Bang». Det har han laget sammen med en innleid programmerer som heter Stig Olavsen – også han fra Alta. Olavsen har også et eget firma som heter «Freakshow Studio».

– Vi sendte det avgårde til Apple Store mandag og håper å ha det ute på markedet før jul, men rent realistisk er det nok ikke klart før utpå nyåret, men vi håper det kommer i juletiden. Det lanseres også Google play. Det betyr at det passer for de fleste smartphones og nettbrett som har gyro (tilt-funksjon), sier Paulsen.

Retrostil

Spillet er for alle aldergrupper og grafikken og musikken er ifølge Paulsen 100 prosent retrobasert.

– De som spilte på gamle spill for 20-30 år siden vil helt klart kjenne seg igjen. Det fungerer slik at de som spiller kan se hvor mange poeng man har fått, og således kan flere spille mot hverandre og konkurrere om å få mest mulig poeng, sier Paulsen.

Han har fått gode tilbakemeldinger fra de få som har fått teste nyspillet.

– De har likt det veldig godt, så det lover bra, sier spillutvikleren fra Alta.

Gratis

Han håper spillet som blir gratis på laste ned, blir en suksess på det globale markedet.

– Markedet for spill for mobiler og nettbrett har endret seg drastisk de siste årene. Det er nemlig veldig få i dag som kjøper spill. Derfor slipper vi det gratis, sier han.

Inntektene skal de tjene på reklame, men bedyrer at de som laster det ned, ikke blir plaget av reklamebannere.

– Det er ingen reklamer som popper opp mens man spiller det og vi håper på minst 100.000 vil laste det ned i første omgang. Jeg håper således at finnmarkingene blir brukere, håper Paulsen.

Lager spill for andre

«Alien Bang Bang» er hans andre mobil– og brettspill som han gir ut. Det første ga han ut i februar i år.

Musher handler om å kjøre hund slik man gjør i Finnmarksløpet.

– Det har gått bra, men var kanskje ikke en så stor økonomisk suksess. Det var en veldig fin reklame for firmaet mitt. Etter at jeg slapp det, får jeg ofte henvendelser om å lage spill eller lignende saker for andre, så det er noe jeg også har tenkt å gjøre fremover, sier Paulsen.

Han sier utvikling av spill som har foregått på hobbybasis i flere år, nå er et stort satsingområde.

– Takket være støtte fra Innovasjon Norge, så kan han nå jobbe med dette på heltid, sier spillutvikleren.

RETRO: «Alien Bang Bang» handler om å skyte aliens som angriper jorden. – Spillet er laget i en retrostil og kan spilles av alle i alle aldre, sier Tom Hugo Paulsen. (Foto: Skjermdump fra spillet)