Altabandet ble årets «Ung artist 2015» i Finnmark. Kåringen gikk av stabelen i Vadsø lørdag kveld og Helge Reinsnes Moen som er vokalist og spiller synth i bandet, sier seieren kom uventet.

–Toppen av kransekaka

– Vi håpet jo som alle de andre at vi skulle vinne, men turte ikke tro på det fordi vi ikke ville bli skuffet. De siste årene har flere «Sing &  Songwriters» vunnet og vi trodde derfor at det også skulle skje i år. At vi vant var således veldig digg og utrolig kult, sier en glad Reinsnes Moen, som sier at det har begynt på løsne for bandet dette året.

–  Dette har vært et veldig flott år for oss. Vi har spilt på flere store festivaler. Sist måned spilte vi en utsolgt konsert på City scene og i år vant vi også «Rock Mot Rus». Denne seieren var toppen på kransekaka og en flott avslutning på et flott år for oss, sier han.

–Drivende gode live

Premien er på 25.000 kroner, musikkvideoinnspilling gjennom Den kulturelle skolesekken og tilbud om flere spillejobber det neste året.

– Ser man på totalpakken har vinneren det aller meste; bra låter, solid fremføring og et gjenkjennbart image. Vinneren har gjennom relativt kort tid også opparbeidet seg et rykte som drivende gode live, med et scenetekke som mange kan misunne, heter det i juryens begrunnelse

Satser på dyr vellyd

Reinsnes Moen sier de nå skal bruke alle prispengene i et skikkelig studio.

– Låten «Prettiest Girl» som vi vant med, har kostet mye.  Den ble spilt inn i Oslo i et veldig bra studio – med en god produsent. Det kostet totalt 50.000 kroner og det viser at vi satser stort fremover. Pengepremien kommer derfor godt med, ettersom vi satser på veldig god lyd og et eget «sound». Det koster penger. Vi er allerede i samtaler med noen av Norges beste produsenter og flere av disse er interessert i å samarbeide med oss. Det er stort. Vi skal nå bruke litt tid på å velge ut en av disse og et godt studio. Hvis vi skal klare slå i gjennom, så må vi ha et lydbilde som er like bra som de beste artistene i verden. Derfor bruker vi mye penger på en god produsent som kan gi oss det lydbildet som vi jakter på, sier Reinsnes Moen.

Han sier bandet har minst 20 nye låter i den musikalske skuffen som bare venter på å bli gitt ut.

– Ikke noe valg

– Vi har spilt flere av disse live det siste året og nå gjelder det å velge ut de beste for innspilling. Vi skal gi flere låter i året som kommer og vi satser nå enda mer enn før på å slå igjennom. Med tittelen «Ung artist 2015» så kan vi ikke gjøre annet. Vi har ikke noe valg lenger, ler Reinsnes Moen .

De andre artisten som var nominert til den gjeve prisen var altabandet Áksu og Chris NinJua fra Maze.