Tradisjonen tro så går  julekonserten for Altas mange kor og korps av  stabelen i Alta kultursal søndag. Leder i Alta musikkråd, May-Liss Thomassen, sier konserten også i år garantert vil bli utsolgt.

Full julestemning

– Det er mange som sier at det ikke blir julestemning før de har vært på denne konserten. Første konsert hadde vi i 1994 da kultursalen åpnet og det har i alle år vært full sal etter dette. Mange sier at vi aldri må slutte å arrangere denne tradisjonsrike konserten, og det lover vi, sier Thomassen.

I år som tidligere lover hun at du skal få nyte flotte julesanger både fra barnekor, blandakor, mannskor og korps – med og uten drill.

– Ettersom det alltid blir fullt, så bør man være tidlig ute med å kjøpe billett. Salget er nemlig allerede godt i gang. I tillegg til musikk i julens tegn, så byr vi også på kaffe og kaker i glassgata, lover Thomassen.

Juleoverraskelser

Også i år vil julekonserten by på flere overraskelser.

– Denne søndagen tar du rett og slett en pause fra julebaksten og etterpå er du full av julestemning, så stryking av juledukene går unna i en fei. Vi skal også dene gang by på flere nye ting, men hva det er, er strengt hemmelig og man må dukke opp for å se hva som skal skje, sier Thomassen lurt.

Nytt av året er at rullestolbrukere skal prioriteres i første rekke.

– Alle som bruker rullestol skal få de gode plassene fremst i salen i år, men de må si i fra i god tid, slik at vi får tilrettelagt for dette, påpeker Thomassen.