Han er for tiden elev på Rock og Metal-linjen ved Buskerud Folkehøgskole og søndag skal han delta under finalen i «The Global Battle of the Bands» (GROB). Det er en konkurranse hvor band fra hele Norge er med i kampen om å gå videre til verdensfinalen.

– «Useriøst» prosjekt

– Bandet vårt heter Bergtrollet og Gråsteinen og vi spiller stereotypisk black metal. Jeg har gitar som hovedinstrument, men i dette bandet spiller jeg synth.  Vi lager useriøse tekster til veldig seriøs musikk. Vi skal delta med to låter som heter «Bergtrollets vrede» og «Knøtteknott», sier Westgård.

Han gikk i fjor på musikklinjen i Alta og sier bandet ble startet i høst – en uke etter skolestart.

– De trengte en som kunne spille synth og da ble jeg forespurt. Vi gleder oss stort og går selvsagt for seier. Det er 20 band som skal delta og alle band får åtte minutter til rådighet. Den som vinner  går videre til verdensfinalen med reise og opphold betalt av GBOB. Vinnerbandet får da platekontrakt, innspilling i et topp studio og internasjonal turné, så det er klart vi vil vinne,  sier Westgaard.

Anbefalt på urørt

Bandet gjorde seg også i høst bemerket på NRK Urørt sin nettside hvor band kan laste opp sine låter.

– Vi sendte inn låten «Knøtteknott» og den ble straks anbefalt på listen innenfor rockesjangeren. Det er en låt som handler om godteriet knøtteknott og er proppfull av ironi om hvordan man kan spise det knaskende snopet, sier Westgaard.