Moped er ikke snauere enn at de slår til med tegneserie i forbindelse med plateslippet fredag.

Tegneserien handler om låten «Dødsfin» som er på den nye utgivelsen.

Tolkes fritt

– Det er en slags musikkvideo som ikke har noen lyd, så man må lese den når man hører låten. Hvis man ikke gjør det, gir den ingen mening. Tegneserien følger teksten i låten kronologisk og man må bla om sidene etter låten, sier Tore Grøtte.

Historien handler om en krig i et land og om noen gutter jobber i motstandsbevegelsen.

– Den kan tolkes på flere måter. Det kommer an på hvem som leser den, sier Grøtte, som sammen med bandet inviterte til pressekonferanse på musikkhistorisk grunn. Nemlig hjemme hos Puskas som har 25.000 plater.

Se videoreportasje i vinduet øverst i artikkelen!

– Bare en forsmak

Stripene er tegnet av Anette Suhr Thomassen og layouten laget av Tommy Hansen.

– Tegningene er veldig godt laget, og etter at Tommy fikset layouten ble den utrolig flott.  Tegneserien følger med CD-en som vi slippes for salg fredag. Vi er et band som elsker å gjøre masse rare ting og disse stripene er bare en forsmak på releasekonserten som går av stabelen fredag på City scene. Vi kaller tegneserien for en slags analog musikkvideo, ler Grøtte.

Lover overraskelser

Under slippkonserten lover han flere overraskelser.

– Vi skal selvsagt spille alle låtene fra nyplata. Den har vi jobbet med i over ett år og det kommer til å bli et skikkelig sceneshow. Uten å røpe for mye, så skal vi ha med flere kordamer og gjesteartister, sier Grøtte.