For to uker siden gikk den nye låten «Drifting» til bluestalentet Magnus Berg til topps på 50-listen over de mest spilte blueslåtene på radiostasjonene i USA. Det er noe pappa Oddbjørn Johansen fra Alta er mektig stolt over.

Valgt av 2000 radiostasjoner

– Jeg var overlykkelig da han gikk inn blant de mest 50 spilte blueslåtene i USA med låten som er på hans nye album «Cut Me Loose». Og vi ble enda gladere da vi så låten klatre videre oppover. I to uker har han nå vært nummer seks på listen, som rapporteres inn av 2.000 radiostasjoner i USA, sier Johansen, som har gode minner fra da sønnen spilte under bluesfestivalen i Alta i år.

– Hele familien hadde en utrolig flott tid i Alta og vi har fått veldig mange god tilbakemeldinger etter Magnus sin opptreden på bluesfestivalen. Det gleder mitt altahjerte, sier Johnsen.

Andre album

Det unge gitartalentet er strålende fornøyd med å ha blitt såpass populær i bluesens hjemland.

– Kult at så mange radiokanaler har begynt å spille mine låter. Jeg tror hele 60 radiokanaler har spilt fra mitt nye album og det er selvsagt stort og en ære. «Cut Me Loose» spilles også mye i Australia og England har jeg fått opplyst. Dette er mitt andre album og jeg skal promotere det på flere spillerjobber. Da går turen til Memphis i USA i både desember og januar, sier Berg.

Noen av låtene fra albumet ble jobbet med da han gjestet Alta i sommer.

–  Nå holder jeg på med mitt tredje album. Jeg lager låter stort sett hele tiden, sier det unge bluestalentet.

Vil tilbake

Han sier at han gjerne vil spille i Alta igjen.

– Det var stort å få spille på bluesfestivalen og jeg spiller gjerne der igjen. Uansett så skal jeg til Alta med bandet mitt i nærmeste framtid, men hvor har vi ikke bestemt enda. Vi er åpne for forslag, sier Berg som går siste året på Askim videregående skole.

– Jeg går musikklinja og håper selvsagt på en musikk-karriere etter at jeg er ferdig på skolen.