Scandic Alta, med Ann Merete Reinstad i spissen, vil bygge en stor pepperkakeby av Alta som skal stilles ut i kjelleren i Nordlyskatedralen. Nå håper hun og kirkeverge Gunnar Tangvik på bakehjelp fra Altas innbyggere.

I Nordlysattraksjonen–Tanken bak dette er for det første at vi ønsker å få til en stor flott pepperkakeby som Altas innbyggere skal bygge sammen, og som de kan besøke og nyte synet av. Nå  håper vi at flere vil være med å bake ting og tang som skal illustrere Alta som pepperkakeby, sier Reinstad og Tangvik.

Reinstad har i samarbeid med Nordlyskatedralen bestemt at pepperkakebyen skal stå i  kjelleren i Nordlyskatedralen.

–Vi tok kontakt med kirka og Tangvik for å høre om de syntes dette hørtes morsom ut. Og det sa de ja til med en gang, sier Reinstad.

Ulike bakebidragFra tirsdag 2. desember til fredag 5. desember håper hun Altas befolkning kan levere sine bidrag til pepperkakebyen.

– Tider for levering av kunstverkene er 2. til 4. desember mellom klokken 11 og 15 og fredag 5. desember fra klokken 11 til 19. Her vil det stå folk fra kirka og Scandic Alta som vil ta imot bidragene, sier Reinstad.

Alle skolene og barnehagene i Alta har også fått invitasjon til å være med på dette historiske prosjektet.

– Det er første gang Alta skal bli til en pepperkakeby og vi oppfordrer alle skoler og barnehager til å være med å levere inn bidrag. Alle trenger ikke lage hus og bygninger, vi trenger også mange innbyggere og andre ting som en by har. Det kommer til å bli en flott utstilling og offisiell åpning er lørdag 6. desember klokken 12.00 Da blir det selvsagt servering av gløgg og pepperkaker også, ler Reinstad.

Skues av alleByen skal stå til utstilling helt fram til 6. januar neste år.

– Kirken er åpen fra klokken 11 til 15 på alle hverdager om folk vil se skue byen, samt på søndager etter gudstjenesten. Alle som ønsker å hente sin hus eller bidrag kan komme for avhenting etter 6. januar. Vi lager navnelapper til alle som leverer inn bidrag og merker utstillingen, påpeker Reinstad.