28. november skal gjengen ha releaseparty for sitt nye album som de rett og slett har kalt «Moped». Nå på lørdag slipper bandet en ny video på youtube som skal promotere det nye albumet og den kommende releasekonserten.

På kassett

– Vi gikk i studio i fjor, rett etter at vi hadde spilt 66 konserter i Alta på 19 timer. Albumet gis ut på vinyl, CD, USB-pinne, kassett, og slippes også i alle digitale kanaler. Låten til den nye videoen er ikke overraskende titulert «Moped». Og det betyr, som navnet tilsier, at vi er straks er klare for å gi bånn gass på City scene 28. november, sier gitarist og vokalist Eirik Aune Hansen og bassist Tore Grøtte.

Sistnevnte er storfornøyd med at Aune Hansen har stått for miksingen av albumet.

– Eirik har jobbet frem et skikkelig rocka lydbilde og hele bandet er meget fornøyd med sluttresultatet. Jeg kaller musikken vår for høyoktan rock med trimsett. Vi er inspirert av klassiske rockeband som Raga Rockers, Jokke & Valentinerne, Deep Purple og Skambankt med flere, sier Grøtte.

Håper på hits

Videoen har de som alt annet laget selv og nå håper de flere av låtene blir skikkelige landeplager.

– Håpet er selvsagt at vi får flere landeplager.Vi har allerede spilt på flere store festivaler og er enormt klare for å gå et steg videre med bandet. Vi startet også for en stund tilbake et eget AS for å ha bedre kontroll på alt som skal skje fremover. Alle låtene er skrevet av bandet, vi booker jobbene selv og liker sågar å ha kontroll på det meste. Når vi ankommer City scene, så skal det merkes at vi kommer med et album som inneholder 11 flunkende nye låter. Det kommer til å bli kanonstort, og de som har hørt oss, kommer garantert til å merke at vi har mye nytt på gang. Håpet er å fylle City scene. Dagen etter drar vi over Sennalandet og spiller nyalbumet for hammerfestingene, sier Grøtte og Aune.

Humor og alvor

Alle nylåtene – bortsett fra en låt som er på engelsk, innehar norske tekster.

– Tekstene favner om både humor og blodig alvor. Det er Ottar og Eirik som har skrevet tekstene, mens hele bandet har laget og arrangert låtene sammen. Det er en oppskrift som fungerer bra for oss. Vi har jobbet knallhardt med å ferdigstille albumet i lang tid. Utgangspunktet var å ha med 15 låter, men etter å ha prøvd noen av dem på blant annet årets midnattsrock, så følte vi at fire av låtene ikke passet på denne utgivelsen, sier Grøtte.