Serien heter «Lille Store Hjerte» og viser barn i alderen fem til syv år og eldre mennesker som bor i Kautokeino, Stavanger og Bergen. Barna er på vei inn i livet, mens de voksne er på vei ut. De er samlet i en serie kortfilmer hvor seerne blir kjent med hva som rører de små og store hjertene. Sammen belyser de temaer som handler om livets store spørsmål som kretser rundt familie, vennskap, forelskelse, krig, glede, livet og døden.  Personene og historiene bindes sammen av Anna R. Folkestads illustrasjoner som er gjort bevegelig ved enkle animasjonsteknikker.

– Stor stas

Den unge regissøren er stolt over serien som også skal vises over nyåret på NRK.

– Det var en utrolig følelse da jeg fikk beskjed om at NRK ville kjøpe serien i fjor, og det er like herlig og veldig stor stas å se at min første serieproduksjon nå vises på statskanalen. Jeg fikk ikke sett første episode som ble sendt for to uker siden, men jeg har sett den på nett-tv, sier Thomassen.

De første åtte episodene av totalt tolv skal sendes på NRK før jul og de resterende utpå nyåret. Thomassen sier hun har fått flere gode tilbakemeldinger på de to episodene som til nå har blitt vist.

– Venner og bekjente som har sett litt av serien, synes de har vært artige og gode. Jeg håper også ungene som den er tiltenkt for, liker den.

På turne med «familien»

Thomassen gjorde stor suksess med filmen «Familiebildet» som ble sluppet i fjor. Det er en dokumentarfilm hvor hun søker tilbake til sine samiske røtter. Filmen er en personlig film hvor Thomassen forsøker å samle familien til et siste familiebilde og underveis finner hun ut av familiens historie, og en fortiet identitet. Nå er hun på norgesturné med filmen i regi av Den Kulturelle Skolesekken.

– Jeg har vist den på forskjellige skoler tidligere og nå skal jeg i 20 uker, på en liten turne rundt omkring på flere skoler i landet – hvor jeg skal snakke om og vise den for elever i ungdomskolen og for elever i den videregående skolen, sier Thomassen.

Hun forteller om masse flotte tilbakemeldinger når elevene har sett filmen.

– De blir enormt engasjerte etter visningene og de kommer ofte bort til meg etterpå og vil vite mer om filmens innhold. Og det er et engasjement jeg setter stor pris på.

To filmplaner

Den unge altaregissøren er også igang med nye filmprosjekt, som hun håper å få begynt på i løpet av dette året.

– Jeg har søkt støtte til to nye filmer. Men jeg kan ikke si noe om innholdet før jeg vet om jeg får støtte. Men planene er å lage en ny dokumentar og en fiksjonsfilm, røper Thomassen.