Lars Rune Rebbestad og Fritz Rune Størdal slapp i dag sin blodferske singel «Shadow of a man». Singelen er en forsmak på et større samarbeid som er på trappene.

– Sjelden stemmeprakt

Rebbestad, som er en anerkjent gitarist, er glad for å ha fått med Fritz Rune Størdal – som av mange regnes som en av Finnmarks store vokalister gjennom tidene.

– Fritz Rune er en fantastisk vokalist som  har mye musikk i seg, og mye på hjertet. Han er nå blitt en «godt» voksen mann, og i så måte han har også fått en ny og flott dimensjon i stemmen sin. Han har en stemmeprakt av de sjeldne og mange har sagt til meg at de er enormt glade for at han nå er tilbake i rampelyset, sier Rebbestad.

– Hva handler låten om?

– Det er en låt og tekst jeg skrev i 2006 som handler om en nabo som mista kona på grunn av kreft. Etter det ble han bare en skygge av seg selv. Vi tok han da med som sjåfør for bandet som jeg da spilte i, og det var da jeg skrev låten til han. Det er en trist sang, og hvis man ikke kjenner til  bakgrunnshistorien,  kan den tolkes som en kjærlighetshistorie om det å finne seg selv. Jeg tror ikke han vet at vi slipper låten og jeg skal si det til han når jeg treffer han, sier Rebbestad.

Kommer med plate

Singelen er også første teaser på et kommende album som duoen holder på med.

– Vi slipper i første omgang singelen for å vise at vi er i gang med noe større. 1. april skal vi slippe en singel til, før et helt album skal slippes 15. mai neste år. Fritz har ikke vært aktiv som vokalist på mange år, og singelen markerer bare starten på at vi to, som ble betegnet som et  gammelt «ektepar» for mange år siden, har funnet tilbake til hverandre. Det er enormt artig å få jobbe sammen med Fritz igjen, sier Rebbestad.

På denne utgivelsen medvirker musikere Geir Åge Johnsen (trommer), Ole Kelly Kvamme (bass) og  Vegard Moshagen (keyboard).

– Det er knakende gode musikere som er godt etablerte i Sør–Norge og de spiller i bandet mitt Decibel til vanlig, sier Rebbestad.