Fredag entrer den populære pop- og rockegruppa Trang fødsel City scene. Ett av bandets medlemmer er 33-åringen som stadig vekk dukker opp i tv-ruta, enten det er et steg bak Marion Ravn eller deltakerne i Stjernekamp.

Sentral musiker

Han lever som frilansmusiker i hovedstaden og figurerer ofte som gjestemusiker i ulike tv-program. Blant annet hadde han for to uker siden en sentral rolle som musiker i NRKs musikalske programserie Stjernekamp.

– Jeg ble forespurt om å være med da de trengte en musiker som kunne spille gitar og synge countrylåter, og da var det bare å stille opp, ler Kristensen, som trives godt som frilansmusiker.

– Det går fint å leve av det i Oslo. Jeg flyttet til hovedstaden etter at jeg var ferdig på musikklinja i Alta for 14 år siden. Da spilte jeg i band med Petter Carlsen, som flyttet samtidig med meg. Vi vant også NM i rock året etter i 2001. I starten var det selvsagt litt smått med jobber. Det tok litt tid å innarbeide et bredt kontaktnett, men etterhvert så løsnet det, og nå har jeg nok å gjøre, sier Kristensen.

Byr på nytt materiale

33-åringen ble også fast medlem av Trang Fødsel i 2009. Gruppa er aktuelle med ny singel og video.

– Fredag skal vi selvsagt spille alle av bandets mest kjente låter som «Kursiv», «Livet er helt ålright» og  «Drømmedame» for å nevne noen. Vi skal også spille noen helt nye låter. For to uker slapp vi ny singel som heter  «Livet mitt lever meg» og i går slapp vi også en musikkvideo til låten, som finnes på youtube og diverse digitale kanaler, sier Kristensen.

Spiller med Ravn

Sist lørdag spilte han med plateaktuelle Marion Ravn i beste sendetid i NRK-programmet Lindmo.

– Jeg lever stort sett av å være frilanser, som betyr at man må spille i mange forskjellige konstellasjoner, men jeg spiller også fast med Marion Ravn. Livet som musiker gjør at man må mestre flere sjangere og jeg spiller også mye med andre artister som Gabrielle og Ask Embla, for å nevne noen, sier Kristensen ydmykt.

Jammer på Barila

Han trives godt i hovedstaden og har ingen planer om å flytte hjem til Kautokeino.

– Det er i Oslo spillejobbene, oppdragene og kontaktnettet er. Jeg tror det hadde blitt vanskelig å opprettholde disse hvis jeg skulle flyttet nordover, sier Kristensen, som likevel har flere jobber på gang i fylket.

– Torsdag skal jeg være med å jamme på Barila. Det blir artig å trille noen toner med altamusikere. Lørdag drar jeg med Einar Leinonen og Sverre Gjørvad til Hammerfest. Da skal vi spille tributelåter av Sting og The Police. Det er et av mine mange musiske hobbyprosjekt. Det er artig å kunne gjøre flere jobber i Finnmark når jeg først er her, sier den anerkjente musikeren.

TRILLER TONER I FINNMARK:  Jan Ole Kristensen (33) fra Kautokeino gjør tre jobber på rappen når han først kommer hjem til Finnmark. Her spiller han med Trang Fødsel som gjestet Trubadurfestivalen i Alta for noen år siden. (Arkivfoto)