Verdensdagen for psykisk helse er 10. oktober. Litt forsinket er Betania i Bossekop klar for åpen dag og CD–slipp kommende onsdag. To timer med god underholdning er i vente.

– Vi markerer verdensdagen hvert år. I år åpner vi dørene onsdag klokken 11 og arrangementet varer til rundt klokken 13. Det er åpent for alle som vil komme og vi selger både kaffe og kaker. Under arrangementet skal vi informere om årets tema som er «Hverdagsstress og psykisk helse, Se hverandre – senk skuldrene», sier leder for dagsenteret, Gunn Henriette Strand.

I år har de et flunke nytt prosjekt som trumfkort.

– I mars måned startet vi opp med  «Stemte Strenger». Det er et musikkprosjekt som brukerne på Betania har tatt i mot med åpne armer. Det handler kort fortalt om at brukerne øver sammen i små musikalske grupper flere ganger i uka. I år fikk vi også 237.000 kroner fra Mental Helse til prosjektet og de midlene har vi brukt til innkjøp av masse flotte instrumenter og et stort PA-anlegg som vi har ordnet i et eget musikkrom på Betania. Onsdag skal flere fremføre livemusikk i ulike konstellasjoner, sier Strand.

Blomstrer på øving

Jan Arild Sørnes, som de fleste kjenner som en habil bluesmusiker, er en av initiativtakerne bak Betanias nye musikkprosjekt.

– Jeg jobber per i dag i en 30 prosents prosjektstilling, hvor jeg har ansvaret for de som er med i «Stemte Strenger». Vi har flere øvinger i uka og jeg ser at alle som er med blomster når vi øver i våre nye lokaler. Vi har også hatt flere flotte gjestemusikere på øvingene og det har gitt brukerne inspirasjon til å øve hele uken, sier Sørnes.

CD på gang

Onsdag skal flere av brukerne hos Betania opptre og det skal også fremføres to nye låter som er spilt inn på en CD som Betania skal gi ut i neste uke.

– Førsteopplaget er 300 CD-er som nå er i trykken. På en måte så markerer vi også  Verdensdagen for psykisk helse med Betanias første CD-slipp noensinne, sier Sørnes.

– I tillegg til at vi selger kaffe og kaker, har vi også i år loddsalg, så ta gjerne med kontanter. Alle er hjertelig velkommen og vi håper også at flere vil være med å øve med dette musikkprosjektet i framtiden, skyter Strand inn.