Etter å ha hyllet tungrock-ikonet Dio ettertrykkelig, handler det nå om egne låter og store ambisjoner for bandet Phandrom. I desember får Alta-publikum anledning til å stifte bekjentskap med kvartetten og materialt de har klekket it.

Vokalfunn

41-åringer fra Øksfjord har hyret vokalfunnet Terje Storvik, en tidligere gitarelev som viste seg å ha stemmeprakt av de sjeldne.

– Jeg fikk helt hakeslepp da jeg hørte demoene hans. Når du tror det ikke finnes mer å hente, kan han be om en halv oktav høyere stemmeleie, sier Hallgeir imponert. Med Terje har han også fått med seg en habil tekstforfatter.

I ryggen vil han også ha sin vante rytmeseksjon Bjørn Ivar Aslaksen på tromme og Odd Erling Simensen på bass.

– De er rett og slett best. Vi er et kollektiv som har funnet tonen, både musikalsk og sosialt. Jeg håper og tror publikum kommer til å digge materialet, sier Hallgeir.

Han legger ikke skjul på at de sjangermessig ligger tett opp til kjente legender i hardrocken.

– De som liker Black Sabbath og Iron Maiden vil nok like dette. Samtidig føler jeg at vi har laget noe helt originalt og annerledes, et forsøk på å unngå fella med å reprodusere riffene, sier Hallgeir, som har laget nok låter til å fylle to plater som de demokratisk skal skalere ned til én. Dette er ting han har ruget på i mange år, og som når materialiserer seg i et tett lagspill med de andre i bandet. 12 låter skal sitte som støpt når de entrer City scene 12. desember.

– Det er ideer fra et helt liv, sier Hallgeir.

Soloer ble tabu

Hans dedikasjon for heavy musikk og feite gitarsoloer er ikke nytt.

– På 90-tallet ble det mer grønsj og gitarsoloer ble nærmest tabu. Jeg flyktet inn i jazzen og trives der, men arven fra tungrocken er ikke blitt mindre viktig av den grunn. På 2000-tallet var det en oppvåkning for heavy musikk og etter hvert har jeg sjøl tatt opp tråden. Det er veldig artig, sier han.

Bandet er stasjonert i Øksfjord, Alta og Tromsø. Det har ikke vært noen stor hindring i dagens moderne verden. Likevel har de lagt vekt på å låte tett.

– Vi har vært samlet en god del. Kommende helg samles vi i Tromsø, sier han.

Gamle sagn

Tekstene blir også viktige for Phandrom.

– Vi har lagt vekt på det. Inspirasjonen kommer fra gamle sagn og historier. Vi kommer ikke bort fra at hvem vi er og hva vi har opplevd påvirker oss, også hvor man er oppvokst. For eksempel ved havet, sånn som tre av fire i bandet er. Den siste har bare sett skogen på Aronnes, fleiper Hallgeir.

– Tekstene kan også ha et filosofisk og politisk bakteppe, oppklarer gitaristen, som gleder seg stort til både konsertene og innspillingene.